Voordat u op reis gaat naar Amerika is het verstandig om enkele verzekeringen af te sluiten. Omdat Amerika buiten Europa ligt, is het belangrijk dat de gekozen verzekering werelddekking biedt. Neem uw verzekeringsbewijs altijd mee en zorg ervoor dat u de contactinformatie voorhanden heeft, want u weet maar nooit wanneer u het nodig heeft.

Verzekeringen Amerika

 


Reisverzekering voor vakantie naar Amerika

Met een reisverzekering bent u verzekerd bij materiële schade, zoals schade aan uw bagage en letselschade opgelopen door ziekte of een ongeval. Een reisverzekering is vaak laag geprijsd en de schade die de verzekeraar vergoedt vele malen hoger dan de premie, waardoor het altijd aan te raden valt om deze verzekering af te sluiten voor uw vakantie. Bekijk altijd goed de voorwaarden, zeker voor de vergoeding van uw apparatuur. Tegenwoordig nemen veel mensen dure spullen mee op vakantie, zoals een goede spiegelreflexcamera, meerdere smartphones en een laptop of tablet. Dit brengt meer risico met zich mee, omdat voor deze apparatuur standaard een maximumvergoeding staat die doorgaans lager ligt dan de waarde. U kunt uzelf wel extra bijverzekeren.

Uw aansprakelijkheidsverzekering op vakantie

Met uw aansprakelijkheidsverzekering bent u ook in het buitenland verzekerd, want ook daar kunt u aansprakelijk worden gesteld voor schade die u heeft veroorzaakt. Bij schade aan de bezittingen van een ander moet u in dit geval vaak een waarborgsom betalen, zodat het slachtoffer niet achterblijft met schade terwijl u weer terugkeert naar Nederland. Dit kunt u later verhalen bij de verzekeraar. Sommige verzekeraars helpen u ook vooraf bij het betalen van de waarborgsom. Wel is het belangrijk om te weten dat de spullen die u tijdens uw vakantie huurt nooit onder deze verzekering vallen. Denkt u hierbij aan een huurauto of een vakantiewoning. Hiervoor kunt u een extra verzekering afsluiten. Dit valt aan te raden, omdat de kosten bij schade vaak hoger liggen dan dat mensen kunnen dragen.

Annuleringsverzekering afsluiten

Op het moment dat uw reis onverhoopt niet door kan gaan of u deze eerder moet afbreken biedt de annuleringsverzekering dekking. De reden voor het annuleren moet in de polisvoorwaarden genoemd voordat de annulering wordt vergoed. Dit is bijvoorbeeld als u zelf een zwaar ongeluk heeft gehad of ernstig ziek bent, of wanneer 1e– of 2e-graads familieleden ernstig ziek worden of overlijden. Deze verzekering kunt u vaak direct bij de reisaanbieder afsluiten op het moment dat u uw reis boekt, waarbij de kosten vaak 5 procent van de reissom bedragen. Ook is het mogelijk om bij uw eigen verzekeraar een annuleringsverzekering af te sluiten. Veel mensen kiezen voor deze optie als het gaat om een doorlopende annuleringsverzekering. De premie is in dit geval onder andere afhankelijk van de gezinssamenstelling.

In coronatijd op vakantie? Dat is een uitzonderlijke situatie, controleer goed uw verzekeringen, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

Check ook!

Verzekeringen autohuur Amerika

Reisverzekering voor uw vakantie naar AmerikaVerzekeringen voor uw vakantie naar Amerika

Leestijd: 3 min