Veel mensen hebben de droom om in de Verenigde Staten van Amerika te gaan wonen eventueel met een mooie baan er bij! Wij laten deze droom direct uiteen spatten! Vervelend? Ja! Realistisch? Ja!  Wonen, werken, emigreren of verhuizen naar Amerika is niet iets wat zomaar kan. Er zijn zwaarwegende  voorwaarden aan verbonden.

Wonen & werken in Amerika

De oplossing is vrij simpel, u trouwt met een Amerikaan(se) of wint de Greencard lotterij. Een andere mogelijkheid  is dat uw Amerikaanse werkgever uw in de Verenigde Staten te werk stelt. U moet daarvoor wel iets kunnen wat niet door een Amerikaan kan worden gedaan en vaak is een visum voor en job maar voor beperkte tijd.

Bovenstaande klinkt natuurlijk als een gemakkelijke oplossing, echter is het niet altijd. Veel mensen zitten hun zinnen op een langdurig verblijf in de Verenigde Staten en komen er na enig onderzoek achter dat je niet zonder meer je leven in de U.S.A. kan voortzetten.  Er zijn verschillende Visa voor een bepaalde tijd, maar permanent wonen overkomt slechts enkele. Er is geen visum wat u kunt aanvragen om in de VS te gaan wonen.

Een van de weinige kansen is meedoen met de Green Card lottery en hopen dat u wordt ingeloot. De kansen om te winnen zijn klein. Eenmaal ingeloot zijn er nog flink wat onkosten. Of u moet al zoveel geld hebben dat u kunt investeren in een bedrijf. Dan staan de deuren naar Amerika vaak open.  U heeft altijd een visum nodig als u wilt werken / stage lopen in de USA. U dient contact op te nemen met het consulaat.

Wonen, werken, emigreren of verhuizen naar Amerika?

 

Geluk gehad?

U leest het. Uw carrière voorzetten, van uw pensioen genieten, of de overstap maken naar het land van de onbegrensde mogelijkheden is toch behoorlijk beperkt. Lees u dus goed in. Op ons Amerika forum bevinden zich greencard winnaars. Deze afbeelding geeft u inzicht in het immigratieproces.

Heeft u wel het gelukt (gehad) om te verhuizen naar Amerika? Laat u dan even weten hoe daar terecht bent gekomen? Wij horen het graag!

Wonen & werken in Amerika?

 Wonen & werken in Amerika? – Niet zo makkelijk als het lijkt!

Leestijd: 2 min