Op de vakantiebeurs oriënteerde Peter zich op bestemmingen in Amerika, daarbij dacht hij aan een autorondreis, totdat hij zijn vrouw hoorde roepen: “Peter, kom eens kijken. Dit is zo mooi, ruim en compleet!” Ze stond in een camper en was gelijk verkocht. Dus het werd een camperrondreis. Na 5 dagen New York, reden zij 14 dagen door o.a. New Jersey en Maryland. De liefde voor de camper was geboren, er volgde nog zeven camperreizen in Amerika, soms samen en soms met anderen. En maakte daar vele leuke en bijzondere ontmoetingen mee…

Peter beschrijft deze ontmoetingen in zijn boek, Hi how are you?

 

Hi How are you?

 


Het boek, Hi, how are you?, is een verzameling van korte verhalen, of liever, anekdotes en observaties van de reizen (met camper) van Peter Willem de Vries door de Verenigde Staten. Het zijn aardige en voor Amerika-gangers hele herkenbare stukjes over de soms excentrieke trekjes van Amerikanen en hoe dingen zo “anders” zijn in de USA. Maar niet een “anders” beschreven als vervelend en raar maar met een open nieuwsgierigheid en acceptatie. Het boek straalt uit dat de auteur ervaart hoe aardig Amerikanen zijn en hoe trots op het land. Kortom, feel good verhalen.
 
Verwacht geen diepgravende analyses, het blijft allemaal aan de oppervlakte maar je begrijpt waarom en hoe graag Peter Willem naar de USA, met een camper, op vakantie gaat.
 

Bestel, Hi how are you?, nu op Bol.com

Hi, how are you?

Lees hier de voor en nadelen van een auto of camper in de Verenigde Staten, wat is jouw voorkeur?

 
 
Peter de Vries, verloot twee van zijn boeken onder de leden van onze groep! Kans maken? Vertel ons in de reacties of jij liever met de camper of met de auto door de Verenigde Staten reist!
Reageren kan tot en met zondag 2 december 2023. Peter zal onder de leden twee exemplaren verloten!
 

6 Reacties

 1. Ronald Verhoog

  In 1992 de eerste reis gemaakt met familie in een 26 foot camper in California. De ideale manier van reizen aangezien je alles bij je hebt. Het uitgebreide KOA netwerk van campgrounds zorgt dat je overal een mooie herinnering hebt! Er volgde daarna nog 7 camperreizen in de VS!

  Antwoord
 2. Karin Coenraad-Thijs

  Tot nu toe alleen met de auto gereisd, maar wil graag een keer een camper uit proberen. Wie weet zijn we daarna om!

  Antwoord
 3. Marjolijn Dijk

  Tot nu toe hebben mijn man en ik altijd met de auto door Amerika gereisd. Afgelopen zomer voor het eerst met onze kinderen; weer met een auto. Mijn man ziet een camper helemaal zitten, maar ik twijfel heel erg. Wie weet geven de verhalen uit het boek me het laatste zetje richting een campervakantie in Amerika!

  Antwoord
 4. Ellen Deijkers

  Sinds 2015 verkennen we elk jaar de VS met een camper. Na die eerste keer waren we gelijk verkocht. De ruimte en vrijheid onderweg om te kiezen waar je heen gaat. De parken, het buitenleven, een kampvuur en bbq’en…. zucht. Het is geweldig!

  Nu staat er voor 2024 een eerste VS roadtrip op de planning met een auto. Met pijn in ons hart maar de prijzen van campers zijn inmiddels echt boven ons budget. Kom maar op met de reisverhalen per camper, ik reis graag op afstand mee.

  Antwoord
 5. Nikki Spaans

  Na 6 rondreizen met de auto dit jaar voor het eerst met de camper. Ook wij zijn verkocht en gaan in 2024 weer. Lekker weg van de gebaande paden en 1 met de natuur. Heerlijk die rust en vrijheid in een land waar alles groot is dus je ook makkelijk overal heen kunt met de camper. Voeg daarbij de Amerkaanse trots en enthousiasme voor hun land en de nieuwsgierigheid naar waar jij vandaan komt. Dan heb je een top vakantie!

  Antwoord
 6. Jacques van Hes

  met de camper!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Hi, how are you? – Camperreizen van Peter de Vries

Leestijd: 3 min