Gaat u binnenkort op vakantie naar de VS? Dan is het handig om goed voorbereid op reis te gaan. Hier leest u de zes dingen die u zeker niet mag vergeten als u lekker wilt genieten van een welverdiende vakantie in de Verenigde Staten.

Vraag een ESTA aan

Als u op vakantie gaat naar Amerika, zult u een toeristenvisum moeten aanvragen. Dit wordt ook wel een ESTA genoemd. Dit is een reisvergunning dat ervoor zorgt dat toeristen die minder dan 90 dagen in de VS willen verblijven het land mogen betreden. U kunt via de officiële website van de ESTA online een aanvraag indienen en wanneer deze wordt goedgekeurd, wordt er een aantekening gemaakt bij uw paspoort.

Zes dingen die handig zijn om te weten voor vertrek naar de VS

Neem een wereldstekker mee

In Amerika maken ze gebruik van een ander stopcontact dan in Nederland. Vergeet daarom niet een wereldstekker mee te nemen als u elektronische apparatuur mee wilt nemen en op wilt laden. In Amerika komt de energie uit stopcontacten met type A of B, terwijl de stopcontacten in Nederland met type C en F werken. Houd er ook rekening mee dat de energie op een netspanning van 120V werkt met een frequentie van 60Hz.

Let op met kosten en fooi

Als u in Amerika aan het genieten bent van vakantie, let dan ook goed op de prijzen. Vaak komt de belasting nog boven op de prijs zoals die op de kaart staat. Bestelt u dus een koffie bij de Starbucks, wees u er dan bewust van dat er ongeveer 10 procent belasting boven op de aangegeven prijs komt. Daarnaast wordt er ook van u verwacht dat u in restaurants fooi geeft van zo’n 15 tot 20 procent van wat u uitgeeft. Ook wordt er van u verwacht dat u taxichauffeurs tipt.

Kijk naar de geldigheid van uw paspoort

Niet alleen moet uw ESTA (of visa) op orde zijn, ook uw paspoort moet pico bello in orde zijn. Vertrekt u naar Amerika? Controleer dan de geldigheid van uw paspoort. Deze moet op fijn minst net zo lang geldig zijn als uw verblijf.

Overstappen in Amerika

Heeft u een overstap in Amerika, houd er dan rekening mee dat u bij uw eerste overstap al door de douane moet om uw paspoort en visa te laten controleren. De rijen zijn hier vaak lang en dus is het belangrijk om genoeg tijd voor de overstap te rekenen. Ongeveer 2 tot 3 uur moet voldoende zijn om door de douane heen te komen en de volgende vlucht te halen. Daarnaast moet u ook goed opletten of u uw koffers ook moet ophalen en opnieuw moet inchecken.

App downloaden om lengtematen te converteren

In Amerika maken ze gebruik van hele andere lengtematen. Zo zijn er geen kilometers maar miles. Kennen ze er geen graden Celsius maar juist Fahrenheit en is gewicht in lbs in plaats van kilogram. Dat kan nog voor wat verwarring zorgen! Download daarom van tevoren een app zodat u gemakkelijk alles om kunt rekenen wanneer u in Amerika bent. En als u dan toch bezig bent: een conversie-app voor dollars en euro’s is ook zeker handig!

Meer handige Apps voor uw vakantie in de Verenigde Staten!

 Zes dingen die handig zijn om te weten voor vertrek naar de VS

Leestijd: 3 min