Zuid West Amerika, staat op vele verlanglijstjes. Op deze pagina bespreken wij alweer het laatste deel van onze Zuid West Amerika voorbeeldroute.  Voldoende tips opgedaan? Het zal vast een fantastische route worden!. In het laatste artikel van deze voorbeeldroute vindt u nog wat tips om eventueel uw route uit te breiden. Hieronder deel vijf van dit artikel. Wij reizen in deze route vanaf Page, naar de Grand Canyon om vervolgens te eindigen in Los Angeles. Wilt u eerst het eerste deel lezen? Klik dan hier.
Ilya Korzelius - Grand Canyon

Ilya Korzelius – Grand Canyon

De basisroute

De afstanden en rijtijden in deze basisroute zijn weergegeven om u een idee te geven hoeveel tijd u die dag over heeft voor activiteiten. Men vergist zich nogal eens in afstanden en rijtijden en bezienswaardigheden. Daarom is het raadzaam niet teveel in een dag te willen plannen. Verder op in dit artikel leest u mogelijke opties die u kunt toepassen op de route, om zo tot uw ultieme Amerika reis te komen. Heeft u nog niet geboekt? U kunt dan altijd een offerte opvragen bij een van onze betrouwbare reisorganisatoren. In dit artikel bespreken wij het dik gedrukte gedeelte.

1AmsterdamLos Angeles  
2Los AngelesPismo Beach200 mls   320 km3.30 uur rijden
3Pismo BeachMonterey150 mls   240 km3.30 uur rijden
4MontereySan Francisco115 mls   180 km2.00 uur rijden
5San FranciscoSan Francisco  
6San FranciscoYosemite200 mls   320 km3.30 uur rijden
7YosemiteYosemite  
8YosemiteMammoth Lakes105 mls   170 km2.30 uur rijden
9Mammoth LakesDeath Valley150 mls   250 km2.30 uur rijden
 Met Bodie = 275 mls – 440 km – 5.30 uur rijden 
10Death ValleyLas Vegas215 mls   345 km4.15 uur rijden
11Las VegasLas Vegas  
12Las VegasZion160 mlls   255 km2.30 uur rijden
 let op: U komt in een andere tijdzone en “verliest” vandaag 1 uur
13ZionZion  
14ZionBryce085 mls   135 km1.45 uur rijden
15BrycePage150 mls   240 km2.30 uur rijden
 let op: In de zomertijdperiode krijgt u het “verloren” uur van dag 12 weer terug
16PageGrand Canyon   140 mls   230 km2.30 uur rijden
17Grand CanyonKingman170 mls   270 km2.30 uur rijden
18KingmanLos Angeles325 mls   520 km5.30 uur rijden
 Deze afstand/rijtijd is inclusief omweg via Oatman 
19Los AngelesLos Angeles  
20Los AngelesAmsterdam  
21Aankomst Amsterdam  

Grand Canyon

U bezoekt in deze route de South Rim. Bij Tusayan is Grand Canyon Airport en vanaf daar vertrekken de rondvluchten per helicopter of vliegtuig over Grand Canyon. Op de kaart ziet u vanaf het visitorcenter twee wegen. De zwarte weg loopt naar links, naar Hermits Rest en die is alleen lopend of met een shuttlebus te doen. Autoverkeer is daar niet toegestaan. De rode weg, met wegnummer 64, loopt naar Desert View en deze weg mag je met je eigen auto berijden. Aan die weg liggen diverse mooie uitzichtpunten. Komend vanaf Page / Monument Valley kom je automatisch over deze 64.

Wilt u wandelen? Parkeer dan de auto bij Market Plaza. (Zie deze kaart). Loop een klein stukje door het bos langs McKee Amphitheater en je staat aan de rand van de Canyon. Loop linksaf richting Verkamps Visitor Center. U passeert een wandelpad dat de canyon in loopt, Loop eventueel een stuk naar beneden.  Denk eraan dat je ook weer omhoog moet. Loop zover langs de rand van de canyon als U wil. Als je het beu bent neem je de shuttlebus terug naar Market Plaza.

Overnachten

U kunt overnachten in het park, maar dat moet u op tijd reserveren, want de capaciteit is beperkt. Een aantal lodges in dit park zijn ietwat gedateerd, maar de prijzen zijn redelijk te noemen. Buiten het park komt eerst Tusayan in beeld, in dit dorpje dat tegen de ingang van het park ligt zijn een aantal hotels. Verder weg, in Williams, zijn de hotels een flink stuk goedkoper maar dan zit je op 1 uur rijden van Grand Canyon. Tussen Williams en Tusayan, op 30 min. rijden van Grand Canyon, ligt bij de splitsing van de Hwy’s 64 en 180 nog het dorpje Valle en ook daar zijn een paar hotels.

Tussen Grand Canyon en Los Angeles

Rij, na uw overnachting in Kingman, via de Sitgreaves Pass en het dorpje Oatman. Oatman ligt aan de voormalige Route 66 en is bekend om z’n loslopende ezeltjes:  —-> Klik hier voor meer info over Oatman

Los Angeles

Los Angeles is een uitgestrekt woongebied met ongeveer twaalf miljoen inwoners. Het is in feite een samensmelting van vele stadjes en dorpjes. Het nadeel van LA, vinden veel personen, is dat het een centraal stadshart mist. Al die stadjes en dorpjes in Greater LA hebben ieder wel hun eigen kleine centrum, maar een echt hart is er niet. Stadsdelen die een bezoek waard zijn, zijn Hollywood met in het centrum natuurlijk Hollywood Boulevard. Santa Monica met z’n pier is ook leuk en het strand van Venice moet je natuurlijk ook gezien hebben.

Tip: Huur fietsen en fiets van Santa Monica naar Venice.

Pretparkliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Disneyland in Anaheim, Knotts Berry Farm in Buena Park of bij Universal in Hollywood. Hou rekening met de uitgestrektheid van LA. Om LA van noord naar zuid te doorkruisen heb je (zonder file) al 1½ – 2 uur nodig! Kies dus de locatie van je hotel(s) zorgvuldig want anders zit je een hele dag in de auto.

 

Los Angeles

Los Angeles – Venice Beach

 

Met dank aan Cees A.

Foto boven: Ilya Korzelius – Grand CanyonZuid West Amerika Voorbeeldroute – Deel vijf – Grand Canyon – Los Angeles

Leestijd: 5 min
Amerika - Info - USA4ALL - disclaimer

Welkom bij USA4ALL!

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 


Naar Amerika? Bestel alvast een USASIM kaart!

 

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden, controleer uw e-mail en eventueel uw spambox.