Zuid West Amerika, staat op vele verlanglijstjes. Mensen die voor het eerst naar Amerika gaan die kiezen veelal voor een route in het Zuid Westen, want daar zijn veel bezienswaardigheden te bewonderen. Hoewel Amerika veel meer moois heeft te bieden, beperken wij ons in dit artikel tot de staten Californië, Nevada, Arizona en Utah. Wij hopen dat u met deze Zuid West Amerika voorbeeldroute uw reis enige vorm kan gaan geven. Wees voorbereid op een uitgebreid artikel. Hieronder deel twee van dit artikel. Wilt u eerst het eerste deel lezen? Klik dan hier.

Death Valley

De basisroute

De afstanden en rijtijden in deze basisroute zijn weergegeven om u een idee te geven hoeveel tijd u die dag over heeft voor activiteiten. Men vergist zich nogal eens in afstanden en rijtijden en bezienswaardigheden. Daarom is het raadzaam niet teveel in een dag te willen plannen. Verder op in dit artikel leest u mogelijke opties die u kunt toepassen op de route, om zo tot uw ultieme Amerika reis te komen. Heeft u nog niet geboekt? U kunt dan altijd een offerte opvragen bij een van onze betrouwbare reisorganisatoren. In dit artikel bespreken wij het dik gedrukte gedeelte.

1 Amsterdam Los Angeles    
2 Los Angeles Pismo Beach 200 mls   320 km 3.30 uur rijden
3 Pismo Beach Monterey 150 mls   240 km 3.30 uur rijden
4 Monterey San Francisco 115 mls   180 km 2.00 uur rijden
5 San Francisco San Francisco    
6 San Francisco Yosemite 200 mls   320 km 3.30 uur rijden
7 Yosemite Yosemite    
8 Yosemite Mammoth Lakes 105 mls   170 km 2.30 uur rijden
9 Mammoth Lakes Death Valley 150 mls   250 km 2.30 uur rijden
  Met Bodie = 275 mls – 440 km – 5.30 uur rijden  
10 Death Valley Las Vegas 215 mls   345 km 4.15 uur rijden
11 Las Vegas Las Vegas    
12 Las Vegas Zion 160 mlls   255 km 2.30 uur rijden
  let op: U komt in een andere tijdzone en “verliest” vandaag 1 uur
13 Zion Zion    
14 Zion Bryce 085 mls   135 km 1.45 uur rijden
15 Bryce Page 150 mls   240 km 2.30 uur rijden
  let op: In de zomertijdperiode krijgt u het “verloren” uur van dag 12 weer terug
16 Page Grand Canyon 140 mls   230 km 2.30 uur rijden
17 Grand Canyon Kingman 170 mls   270 km 2.30 uur rijden
18 Kingman Los Angeles 325 mls   520 km 5.30 uur rijden
  Deze afstand/rijtijd is inclusief omweg via Oatman  
19 Los Angeles Los Angeles    
20 Los Angeles Amsterdam    
21 Aankomst Amsterdam    


Yosemite National Park

De website van de National Park Service (NPS) over Yosemite. Klik in het linker menu op “Plan your visit” —-> “Things to do”  voor activiteiten die u in dit park kunt doen. Kijk op deze PDF kaart van Yosemite zodat u ziet waar alles ligt:  (inzoomen voor details). Yosemite national park is een van de grotere parken van Amerika. De watervallen die u op veel Yosemite foto’s ziet zijn er voornamelijk in het voorjaar als de sneeuw gaat smelten. In de zomermaanden drogen de meeste watervallen op. 

Detailkaart van Yosemite Valley

Wandelen

Yosemite is een paradijs voor wandelaars. Fanatieke wandelaars kunnen zich hier zonder moeite enige dagen vermaken. Een compleet overzicht van wandelingen in Yosemite vindt u op deze kaart. (doorklikken voor uitgebreide info per wandeling. PDF kaarten met daarop de wandeltrails vindt u hier. Minder fanatieke wandelaars hebben genoeg aan een volle dag in Yosemite. Maak een paar korte wandelingen in de vallei en bij Mariposa Grove in het zuiden van het park waar u grote Sequoia bomen kunt zien. Rij zeker ook naar Glacier Point waar u een mooi uitzicht heeft over Yosemite Valley.

Tioga Pass

In onze voorbeeldroute verlaat u Yosemite na uw bezoek via de Tioga Pass. Deze Pass is in de winter en voorjaar gesloten. In deze tabel ziet u sluitings- en openingsdata van voorgaande jaren. Een alternatief is niet te reizen via Mammoth Lakes, maar via Sequoia en Kings Canyon.

Overnachten

Bekijk de website van de NPS:  linker menu —-> “plan your visit” —–> “eating and sleeping”. Ook voor informatie over campgrounds In het park zelf varieren de accommodaties van simpele tenten en cabins (met gedeeld bad/wc) tot de luxe (en peperdure) kamers in The Ahwahnee Lodge. Net buiten het park, in El Portal  (tegen de westelijke ingang) of Oakhurst (tegen de zuidelijke ingang) vindt u hotels en B&B’s

Tussen Yosemite en Death Valley

Bij het verlaten van Yosemite via de Tioga Pass aan de oostkant kijk je uit op Mono Lake. Mono Lake met z’n grillige kalksteentorens aan de zuidkant van het meer is zeker een kort bezoek waard! Bekijk hier Info over Mono Lake. Een stuk meer naar het noorden ligt de “ghosttown” Bodie. Bodie is alleen bereikbaar via een weg waarvan het laatste stuk onverhard is. Net voor Lone Pine passeer je Manzanar, een interneringskamp waar in de 2e wereldoorlog Amerikanen van Japanse afkomst werden opgesloten. Naast Lone Pine vind je Alabama Hills. In dit gebied zijn veel films opgenomen en de weg die door dit gebied heen loopt heet dan ook heel toepasselijk Movie Road.

Death Valley

Death Valley is een fascinerend park waar de temperatuur in de zomer 45 – 50 graden is. Geen plek voor lange wandelingen. Alle bezienswaardigheden liggen vlakbij de weg die door het park loopt dus je hoeft iedere keer slechts kort uit de auto. De route door het park:  U komt bij Panamint Springs het park binnen. Volg de 190. Vooraan in het park passeer je Father Crowley Point. (zie kaart) Vanaf dit punt kijk je uit over Rainbow Canyon. Rainbow Canyon wordt ook wel Star Wars Canyon genoemd en is laagvlieg-gebied van de US Air Force. Met wat geluk zie je hier de jets op ooghoogte, of nog lager zelfs, voorbijscheren. Kijk maar eens op deze Youtube film:

 

Tip: Net voor Stovepipe Wells zie je rechts een klein bordje dat naar Mosaic Canyon wijst. Rij die zijweg in en loop even door de Canyon.

Vervolg daarna de 190 tot aan Zabriskie Point. Dit is een mooi uitzichtpunt waar je de hele vallei overziet. Rij dan een klein stukje terug over de 190 tot aan de splitsing met de Badwater Road bij Furnace Creek. Neem hier de Badwater Road naar het zuiden.  Rij de Artist Drive Looproad (let op! eenrichtingsverkeer). Bezoek Devils Golfcourse en loop een stuk over de zoutvlakte bij Badwater Basin (het laagste punt in de VS). Volg de Badwater Road en rij het park uit via de Jubilee Pass. Vervolg je weg via Pahrump naar Las Vegas.

Overnachten

Overnachten kan in het park in Stovepipe Wells en Furnace Creek. Goedkoper alternatief aan de westkant is het Panamint Springs resort, dat nog net in het park ligt. Vergelijk de prijzen maar eens met de accommodaties middenin het park.

TipZorg dat je in Lone Pine je benzinetank nog volgooit. In Death Valley is ook een benzinepomp, maar da’s zo ongeveer de duurste van heel Amerika.

Las Vegas

Uitgebreide info over Las Vegas via deze link

 • In Las Vegas ga je natuurlijk alle megahotels op de strip bekijken. Hieronder nog wat andere tips over Las Vegas.
 • Fremont Street Experience
 • Fonteinen Bellagio

 

 • Shoppen kun je in:  Forum shops in Caesars, Outlet zuidelijk van de strip (overdekt) Outlet ten noorden van de strip (open lucht) fashion show mall, miracle shops planet Hollywood.
 • Je agressie kun je van je afschieten in de Gunstore
 • Als je eens met een buldozer of graafmachine wil spelen
 • Of in een Nascar wil rijden.
 • Het Neon Museum
 • Het Pinball museum
 • Het automuseum van de Quad (vroeger Imperial Palace)
 • Nog veel meer things to do in Las Vegas op deze pagina

 

Overnachten in Las Vegas

Er is zoveel keus. Veel te veel om hier uitgebreid op in te gaan. In de weekends zijn de grote casino-hotels aan Las Vegas Blvd (de strip) twee of driemaal duurder dan door de week. Misschien iets om rekening mee te houden in je planning. Bij een conventie kunnen hotels in no time zijn volgeboekt. 

 

Las Vegas Strip

Met dank aan Cees A.

Zuid West Amerika Voorbeeldroute – Deel twee – Kies zelf!

Leestijd: 7 min