Zion & Bryce, staan op vele verlanglijstjes. Je vindt deze nationale parken in het Zuid Westen van de Verenigde Staten. Mensen die voor het eerst naar Amerika gaan die kiezen veelal voor een route in het Zuid Westen, omdat daar veel bezienswaardigheden te bewonderen zijn. Hoewel Amerika veel meer moois heeft te bieden, beperken wij ons in dit artikel tot de staten Californië, Nevada, Arizona en Utah. Wij hopen dat u met deze Zuid West Amerika voorbeeldroute uw reis enige vorm kan gaan geven. Wees voorbereid op een uitgebreid artikel. Hieronder deel drie van dit artikel met onder andere Valley of Fire, Zion & Bryce Nationaal park. Wilt u beginnen bij deel éen? Klik dan hier.

The Narrows, Zion National Park

De basisroute

De afstanden en rijtijden in deze basisroute zijn weergegeven om u een idee te geven hoeveel tijd u die dag over heeft voor activiteiten. Men vergist zich nogal eens in afstanden en rijtijden en bezienswaardigheden. Daarom is het raadzaam niet teveel in een dag te willen plannen. Verder op in dit artikel leest u mogelijke opties die u kunt toepassen op de route, om zo tot uw ultieme Amerika reis te komen. Heeft u nog niet geboekt? U kunt dan altijd een offerte opvragen bij een van onze betrouwbare reisorganisatoren. In dit artikel bespreken wij het dik gedrukte gedeelte.

1 Amsterdam Los Angeles
2 Los Angeles Pismo Beach 200 mls   320 km 3.30 uur rijden
3 Pismo Beach Monterey 150 mls   240 km 3.30 uur rijden
4 Monterey San Francisco 115 mls   180 km 2.00 uur rijden
5 San Francisco San Francisco
6 San Francisco Yosemite 200 mls   320 km 3.30 uur rijden
7 Yosemite Yosemite
8 Yosemite Mammoth Lakes 105 mls   170 km 2.30 uur rijden
9 Mammoth Lakes Death Valley 150 mls   250 km 2.30 uur rijden
Met Bodie = 275 mls – 440 km – 5.30 uur rijden
10 Death Valley Las Vegas 215 mls   345 km 4.15 uur rijden
11 Las Vegas Las Vegas
12 Las Vegas Zion 160 mlls   255 km 2.30 uur rijden
  let op: U komt in een andere tijdzone en “verliest” vandaag 1 uur
13 Zion Zion    
14 Zion Bryce 085 mls   135 km 1.45 uur rijden
15 Bryce Page 150 mls   240 km 2.30 uur rijden
let op: In de zomertijdperiode krijgt u het “verloren” uur van dag 12 weer terug
16 Page Grand Canyon 140 mls   230 km 2.30 uur rijden
17 Grand Canyon Kingman 170 mls   270 km 2.30 uur rijden
18 Kingman Los Angeles 325 mls   520 km 5.30 uur rijden
Deze afstand/rijtijd is inclusief omweg via Oatman
19 Los Angeles Los Angeles
20 Los Angeles Amsterdam
21 Aankomst Amsterdam

Valley of Fire

Als u van Las Vegas naar Zion rijdt, rij dan via Valley of Fire. Een prachtig stukje natuur!

  • Brochure Valley of Fire

De westelijke ingang van het park is bemand. U betaalt hier de toegang tot het park en u krijgt een brochure met kaart van het park. De oostelijke ingang is onbemand, u vindt daar een zelfbedieningskiosk met enveloppen die u, met het verschuldigde entree-geld, in een kluispaal stopt. De Valley of Fire road loopt van west naar oost door het park en aan deze weg ziet u rotsformaties als de Beehives en Elephant Rock. Aan de zijweg naar de campground vindt u Atlatl Rock met rotstekeningen en Arch Rock. Halverwege de Valley of Fire road ligt het visitorcenter en hier begint de erg mooie White Dome Road. (zie kaartje op brochure)

Het rijden van deze mooie road is al een belevenis op zich en uw camera gaat hier zeker overuren maken. Langs deze road zijn diverse uitzichtpunten en een paar korte wandeltrails (Mouse’s Tank en Rainbow Vista). Maak zeker wat tijd vrij voor de hieronder beschreven White Dome Trail en de Fire Wave Trail.

White Dome trail

Aan het einde van de White Dome road is een parkeerplaats en hier begint de White Dome Trail. De White Dome Trail is ongeveer 2 km lang en u moet hier ongeveer 45 minuten voor uittrekken. De trail begint met een afdaling naar een nauwe vallei waarin u de restanten van een filmset aantreft. Daarna loopt u door een slotcanyon, het keerpunt van de trail. Na de slotcanyon gaat de trail geleidelijk omhoog terug richting parkeerplaats.

Fire Wave Trail

Een andere aanrader is de trail naar de Fire Wave.  Voor deze trail moet u ongeveer een uur uittrekken. De trail begint bij parkeerplaats P3 (zie kaartje op brochure)  U steekt de weg over en u ziet vanzelf de paaltjes van deze goed gemarkeerde trail. U loopt bij deze trail door de open woestijn. Er is geen schaduw!  Zorg, zeker bij hogere temperaturen, voor voldoende water.

Zion

Zion is een overzichtelijk, mooi park. In de drukke maanden mag je niet met je auto in deze canyon. (uitgezonderd gasten van de Zion Lodge). U parkeert uw auto bij het visitorcenter en daar neemt u de (gratis) shuttlebus. Als u in Springdale logeert kunt u uw auto bij het hotel laten staan want er rijdt een aparte shuttle van het visitorcenter door Springdale

Als u van een stevige wandeling houdt kunt u Narrows, Angels Landing en/of Observationpoint lopen.

 

Overnachten

Voor overnachten ligt Springdale het gunstigst (tegen de ingang van het park en er rijdt een shuttlebus door Springdale). Op een half uur van het park ligt Hurricane. Vanwege de afstand kun je hier goedkoper overnachten.

 

Van Zion naar Bryce

Als u van Zion naar Bryce rijdt moet u eigenlijk net na de Ziontunnel even stoppen en de korte Canyon overlook trail lopen.

Let op ! De parkeerplaats voor de Canyon Overlook trail is echt meteen na de tunnel rechts

 

Bryce Canyon

U mag met uw eigen auto Bryce in. Er is slechts 1 weg en u moet heen en terug langs dezelfde weg. U kunt er geen rondje rijden. U kunt het beste beginnen met helemaal naar het einde van die parkweg te rijden en dan van achteraan in het park terug naar de ingang. Op die terugweg kunt U stoppen bij diverse uitzichtpunten.

Er zijn diverse mooie wandelingen in Bryce. Een van de mooiste is de Navajo loop / Queens Garden combinatietrail. U gaat naar beneden via Wall Street of Thors Hammer bij Sunset Point en komt dan automatisch op de Queens Garden Trail die u bij Sunrise Point weer naar boven voert. Zie detailkaart met daarop de wandeling.

Loop deze route niet andersom want de daling bij Sunset Point is erg steil. Die wil je liever niet op het eind als klim hebben. Bij Sunrise is het allemaal wat geleidelijker.

Overnachten

Overnachten kan vlakbij het park, er zijn een paar hotels (o.a. Ruby’s Inn) maar je kunt ook naar het dorpje Tropic op 15 min rijden van Bryce of naar Panguitch op 20 min rijden van Bryce.

 

Zuid West Amerika Voorbeeldroute – Deel drie – Zion & Bryce!

 

Bryce Canyon

Met dank aan Cees AZuid West Amerika Voorbeeldroute – Deel Drie- Zion & Bryce!

Leestijd: 6 min