Zeg je het Zuid Westen van de Verenigde Staten, dan zeg je de staat Utah, met de bezienswaardigheden; Canyonlands, Arches & Page. Ook vindt u op deze route het Deadhorse Statepark en het alom bekende Monument Valley. In deze voorbeeldroute rijdt u op dag vijftien van Bryce naar Page. U kunt echter, maar dat is afhankelijk van het aantal dagen vakantie dat u heeft, op nog drie andere manieren naar Page rijden, hiervoor dient u extra vakantie dagen aan de route toe te voegen. Hieronder de verschillende opties, zodat u een keuze op maat kunt maken. Wij hopen dat u met deze voorbeeldroute uw reis enige vorm kan gaan geven. Wilt u beginnen bij deel éen? Klik dan hier.

Arches

De basisroute

De afstanden en rijtijden in deze basisroute zijn weergegeven om u een idee te geven hoeveel tijd u die dag over heeft voor activiteiten. Men vergist zich nogal eens in afstanden en rijtijden en bezienswaardigheden. Daarom is het raadzaam niet teveel in een dag te willen plannen. Verder op in dit artikel leest u mogelijke opties die u kunt toepassen op de route, om zo tot uw ultieme Amerika reis te komen. Heeft u nog niet geboekt? U kunt dan altijd een offerte opvragen bij een van onze betrouwbare reisorganisatoren. In dit artikel bespreken wij het dik gedrukte gedeelte.

1 Amsterdam Los Angeles    
2 Los Angeles Pismo Beach 200 mls   320 km 3.30 uur rijden
3 Pismo Beach Monterey 150 mls   240 km 3.30 uur rijden
4 Monterey San Francisco 115 mls   180 km 2.00 uur rijden
5 San Francisco San Francisco    
6 San Francisco Yosemite 200 mls   320 km 3.30 uur rijden
7 Yosemite Yosemite    
8 Yosemite Mammoth Lakes 105 mls   170 km 2.30 uur rijden
9 Mammoth Lakes Death Valley 150 mls   250 km 2.30 uur rijden
  Met Bodie = 275 mls – 440 km – 5.30 uur rijden  
10 Death Valley Las Vegas 215 mls   345 km 4.15 uur rijden
11 Las Vegas Las Vegas    
12 Las Vegas Zion 160 mlls   255 km 2.30 uur rijden
  let op: U komt in een andere tijdzone en “verliest” vandaag 1 uur
13 Zion Zion    
14 Zion Bryce 085 mls   135 km 1.45 uur rijden
15 Bryce Page 150 mls   240 km 2.30 uur rijden
  let op: In de zomertijdperiode krijgt u het “verloren” uur van dag 12 weer terug
16 Page Grand Canyon 140 mls   230 km 2.30 uur rijden
17 Grand Canyon Kingman 170 mls   270 km 2.30 uur rijden
18 Kingman Los Angeles 325 mls   520 km 5.30 uur rijden
  Deze afstand/rijtijd is inclusief omweg via Oatman  
19 Los Angeles Los Angeles    
20 Los Angeles Amsterdam    
21 Aankomst Amsterdam    

Deel 4A

Met een dag extra kunt u  tussen Bryce en Page, Monument Valley in uw route invoegen. U rijdt dan van Bryce naar Monument Valley en de volgende dag van Monument Valley naar Page.

Deel 4B

Met twee dagen extra rijdt u:

 1. Bryce —  Capitol Reef. ——– 115 mls – 185 km – 2.30 uur rijden
 2. Capitol Reef  —   Monument Valley.  —195 mls – 310 km – 3.45 uur rijden   (via Natural Bridges, Moki Dugway en Goosenecks)
 3. Monument Valley  — Page.  —————- 125 mls – 200 km – 2.00 uur rijden
 4. Uw vervolgt uw reis verder vanaf dag 16 in het schema (Page – Grand Canyon)

Deel 4C

Als u vijf dagen extra vakantie heeft kunt u tussen Bryce en Page  onderstaand stukje route invoegen.

 1. Bryce —  Capitol Reef —– 115 mls – 185 km – 2.30 uur rijden
 2. Capitol Reef       —   Moab ———– 150 mls – 245 km – 2.35 uur rijden  (via Goblin Valley)
 3. Moab (bezoek Arches)
 4. Moab (bezoek Canyonlands)
 5. Moab —   Monument Valley —– 145 mls – 235 km – 2.35 uur rijden
 6. Monument Valley – Page ——————— 125 mls – 200 km – 2 uur rijden
 7. Vervolg uw reis verder vanaf dag 16 in het schema (Page – Grand Canyon)

Afhankelijk van uw keuze bezoekt u op deze verschillende routes van Bryce naar Page de volgende parken

Capitol Reef

U rijdt van Bryce naar Capitol Reef over de mooie Hwy 12. Vooral in de omgeving van Escalante zult u uw ogen uikijken. Via deze interactieve kaart krijgt u een indruk van hetgeen u ziet onderweg. Op deze pagina vindt u een overzicht van de diverse wandelingen in Capitol Reef.  Op deze kaart staan alle trails aangegeven. Als u weinig tijd heeft, rij dan in ieder geval de scenic drive (zie kaart van het park)  inclusief het laatste stukje onverharde weg richting Capitol Gorge. Aan het einde van die scenic drive is een parkeerplaats en kunt u de Capitol Gorge trail volgen en een stuk door de nauwe kloof lopen.

Andere korte trails die kunt lopen

 • Sunset Point en Goosenecks trail: Lengte 600 mtr en 200 mtr (one way) Moeilijkheidsgraad gemakkelijk. De duidelijk aangegeven toegangsweg naar deze beide korte trails is aan de westkant van het park, aan Hwy 24. Beide korte trailtjes beginnen op dezelfde parkeerplaats.
 • Heeft u wat meer tijd in dit park dan zijn de Hickman Bridge Trail, de Cohab Canyon Trail en de Fremont River Trail aanraders. Hickman Bridge Trail:  Lengte 1,4 km (one way)  Moeilijkheidsgraad gemiddeld.  Er is wat klimwerk vereist, maar echt moeilijk wordt het nergens. U vindt de (te) kleine parkeerplaats van de Hickman Bridge Trail aan Hwy 24. Deze trail is 1,4 km lang (one way) en loopt naar een grote rotsboog. Vanwege de populariteit van deze trail en de (te) kleine parkeerplaats adviseren we u om deze trail vroeg in de ochtend te lopen.
 • Cohab Canyon Trail: Lengte 2,7 km (one way)  Moeilijkheidsgraad gemiddeld. De klim aan het begin van de trail is stevig, maar in de canyon is het relatief vlak. Deze trail loopt van de parkeerplaats net voorbij Gifford House naar de parkeerplaats bij Hickman Bridge. U kunt deze trail aan beide kanten beginnen, maar de parkeerplaats bij Gifford House is veel groter dus advies is om daar te beginnen. U begint met een vrij steile klim.  Als u de canyon inloopt wordt de trail vlak. Onderweg ziet u een bordje dat wijst naar een zijpad naar Fruita Overlook. Als u de Cohab Canyon Trail helemaal uitloopt komt u na 2,7 km uit bij de brug bij de Hickman Bridge parking.
 • Fremont River Trail:  Lengte 1,7 km (one way)  Moeilijkheidsgraad gemiddeld. De trail begint gemakkelijk maar dan volgt een gemene klim naar een uitzichtpunt. De Fremont River Trail begint achter Gifford House, maar u kunt ‘m ook oppikken bij de rivier op de campground. Het begin van de trail is vlak en gemakkelijk en volgt de Fremont River. Daarna volgt er echter een vrij steile klim naar een uitzichtpunt.Vanaf dit uitzichtpunt kunt u nog doorlopen naar een 2e uitzichtpunt. Dit 2e punt biedt een mooi uitzicht over de vallei waar de scenic road doorheen loopt.

 

Overnachten

Er zijn geen lodges in het park, alleen een campground. Langs Hwy 24, dichtbij het park liggen een paar hotels. Bij de splitsing van Hwy’s 12 en 24 liggen ook een paar hotels en in het plaatsje Torrey vind je er ook nog een paar.

Tussen Capitol Reef en Monument Valley

Op weg van Capitol Reef naar Monument Valley via Hwy’s 95, 261 en 163 komt u achtereenvolgens langs:

 

Goblin Valley

 • Info Goblin Valley

Als u van Capitol Reef naar Moab rijdt komt u langs Goblin Valley State Park.  Leuk voor een korte tussenstop. Er lopen geen echte wandelroutes door Goblin Valley, maar het is gewoon mooi om tussen de bijzondere rotsformaties te lopen.

Arches

 

In dit park vindt u veel natuurlijke rotsbogen. Een aantal van die rotsbogen liggen vlakbij de parkroad en zijn zonder grote inspanningen te bekijken. In het overzicht met hiking trails kom je dan ook best wat korte wandelingen tegen van 10 – 30 min. Bij de langere wandelingen is de Delicate ArchTrail natuurlijk een “must do” in dit park.  Deze trail begint bij Wolfe Ranch waar u de auto kunt parkeren. Omdat u vrijwel de gehele tijd in de zon loopt kunt u op warme dagen deze wandeling beter ‘s morgens vroeg doen. Voor de heenweg (u loopt over een glooiende helling omhoog) moet u ongeveer 45 min – 1 uur rekenen. De terugweg gaat omlaag en is dus sneller.  30 – 45 min. Als u niet naar Delicate Arch wil of kunt lopen kunt u vanaf Wolfe Ranch met de auto een stuk doorrijden naar Delicate Arch Viewpoint. (zie kaart van Arches nat.park). Vanaf de parkeerplaats bij dit viewpoint hoeft u slechts een kort stukje te lopen om de Delicate Arch te zien. U ziet de Arch dan wel vanaf de overkant van een brede canyon en van vrij grote afstand.

Delicate Arch - Arches

Canyonlands

 

Canyonlands national park bestaat uit 2 goed toegankelijke delen. Het eerste en meestbezochte deel is Island in the Sky vanwaar u vanaf een plateau uitkijkt over het canyon-landschap beneden u waar de Colorado River en de Green River samenkomen. Een overzicht van wandelingen die u hier kunt doen vindt u op deze pagina. Een kaart waarop de wandeltrails van Island in the Sky staan vindt u hier. Als u, zoals de meesten, éen dag te besteden hebt in Canyonlands zou u de volgende relatief korte trails kunnen lopen.

 • Grand View Point:  Lengte 3,2 km.  Moeilijkheidsgraad gemakkelijk. Deze vrij vlakke trail begint aan het einde van de scenic road door het park, bij Grand View Point. U volgt het gemarkeerde wandelpad langs de rand van de canyon en komt uiteindelijk bij een uitstekende punt van Island in the Sky waar u aan alle kanten de diepte in kijkt.
 • Mesa Arch:  Lengte 0,8 km loop trail.  Moeilijkheidsgraad gemakkelijk. Deze korte en gemakkelijke trail voert u naar een rotsboog aan de canyon-rand van Island in the Sky.
 • Upheaval Dome, First Overlook.  Lengte 1,3 km.  Moeilijkheidsgraad  gemiddeld. Deze trail voert u, na enig klimwerk, naar een uitzichtpunt over Upheaval Dome. De trail naar de 1e overlook is relatief gemakkelijk.
 • Upheaval Dome, Second Overlook.  Lengte gerekend vanaf first overlook 1,6 km.  Moeilijkheidsgraad gemiddeld. Als u bent aangekomen bij de First Overlook kunt u nog doorlopen naar de Second Overlook. Dit tweede deel is mooier maar wel iets uitdagender dan het eerste deel. Het vereist wat meer klimwerk. Hoewel dit tweede deel maar iets langer is als het eerste deel lijkt het daardoor veel langer.
 • Whale Rock: Lengte 1,6 km. Moeilijkheidsgraad gemiddeld. Een andere manier om een uitzicht te krijgen over de Upheaval Dome is via Whale Rock. Na een korte klim staat u bovenop Whale Rock en van hieraf heeft u uitzicht op de Upheaval Dome en de omgeving.

 

Tip: Een andere manier om Canyonlands te ontdekken is een 4WD Jeep huren in Moab, via de Potash road en Shafer Canyon Road het park binnen te rijden en dan de Shafer trail omhoog klimmen. Na wat uitzichtpunten te hebben bekeken bij Island in the Sky rij je via Gemini Bridges of Long Canyon terug naar Moab.

Hoe dat zo’n beetje eruit ziet zie je op deze video

 

Het minder bezochte deel van Canyonlands heet The NeedlesDe toegangsweg naar The Needles is aan Hwy 191, ongeveer 60 km zuidelijk van Moab. Als u The Needles wil bezoeken, plan daar dan een extra dag voor in. Overzicht van wandelingen in The Needles

Dead Horse Point State Park

Dead Horse Point State Park ligt tegen Canyonlands aan.  U bezoekt Dead Horse Point op dezelfde dag als Canyonlands.

Overnachten

Voor de parken Arches, Canyonlands en Dead Horse Point overnacht u in Moab. In dit plaatsje zijn hotels in alle prijsklassen

Monument Valley

 

Monument Valley is bekend als decor van vele western-films. Het park wordt beheerd door Navajo indianen. De officiële naam van het park is Monument Valley Navajo Tribal Park. Vanaf de weg buiten het park en in het park bij het visitorcenter heb je al een mooi uitzicht over Monument Valley. Met een huurauto kun je het park in en tussen de rotsen rijden, maar de weg is onverhard en afhankelijk van het weer kan de weg in slechte staat zijn. Een tour maken achterin een Jeep, bestuurd door een indiaanse gids, is ook een optie. Je komt dan op plaatsen waar je met je huurauto niet mag komen.

Overnachten

Overnachten kan bij het park in het View hotel of in Gouldings Lodge. Goedkoper is overnachten in Kayenta of Mexican Hat.  Let op: Als u de volgende dag naar Page moet ligt Mexican Hat de “verkeerde” richting op en rijdt u tweemaal hetzelfde stuk!

Page

Het plaatsje Page is ontstaan om huisvesting te bieden aan de bouwers van de Glen Canyon stuwdam. Na de bouw van deze dam ontstond een groot stuwmeer, Lake Powell, en dat zorgde ervoor dat Page een populaire watersportplaats werd.

 

Bij Page vind je Horseshoe Bend, een hoefijzervormige bocht in de Colorado River.  Ook vind je hier Antelope Canyon. Antelope Canyon is een nauwe rotsspleet waar het van bovenaf invallende zonlicht voor mooie kleurcontrasten zorgt. Eigenlijk zijn er 2 verschillende Antelope Canyons, de Upper en de Lower. Er zijn grote verschillen tussen deze twee. De Upper is een ongeveer 100 meter lange spleet in een rotswand en de Lower is een 400 meter lange spleet in de grond. Bij de Upper loop je zo naar binnen, Bij de Lower daal je via een aantal trappen af in de grond. Bij Lake Powell kun je een rondleiding maken door de Glen Canyon stuwdam en in de lobby van het hotel bij Wahweap Marina kun je een rondvaart over het meer boeken. Er zijn rondvaarten van 1½ – 6 uur.

Overnachten

In Page zijn veel hotels, maar omdat het een populaire watersportplaats is zullen de prijzen in de weekends hoger liggen dan door de week.

 Zuid West Amerika Voorbeeldroute – Deel vier – Canyonlands, Arches & Page

 

Met dank aan Cees A

Zuid West Amerika Voorbeeldroute – Deel vier – Canyonlands, Arches & Page!

Leestijd: 10 min