Natuurlijk is er in Orlando veel meer dan alleen maar Disneyworld.  Seaworld! Seaworld is ook, net als de andere parken goed aangegeven en makkelijk bereikbaar. Seaworld kent een aantal zeer goede shows, veel dieren en heeft zich de laatste jaren verrijkt met een tweetal spectaculaire attracties. De entree van het park ziet er leuk uit, u komt direct in de sfeer. Vlak achter de entree kun je een plattegrond krijgen met een tijden-tabel voor de shows, onmisbaar als je niets wil missen. Loop linksom en al vrij snel kom je bij Key West, waar de dolfijnen en de roggen zich bevinden. Allemaal aaibaar, hoewel er veel kapers op de kust zijn in de vorm van medebezoekers. Koop daarom een bakje met vis en gegarandeerd dat de dolfijnen en de roggen in uw buurt gaan zwemmen. Vergeet ook niet bij de dolfijnen even naar het onderwatergedeelte te lopen, leuk om die dieren onderwater bezig te zien.

SeaWorld Orlando

Tegenover de roggen vind je de zeeschildpadden en het tropisch aquarium. Bij alle dieren staan functionarissen, die op alle vragen over de dieren antwoorden hebben. Iets voorbij Key West bevindt zich het Dolphin Stadium waar vele malen per dag een leuke show plaatsvindt. Een beetje verborgen achter dit stadion vind je de zee-olifanten, de Manatees. Hier kun je deze wat vreemde dromerige dieren zowel boven als onder water bekijken. Seaworld kent ook spectaculaire attracties: een water-ride, Journey To Atlantis (je kunt nat worden, maar de ride is heel verrassend) en Kraken, een sensationele achtbaan en de rollercoaster Manta. Een must voor de liefhebbers. Voor Kraken bevindt zich het pinguïn-verblijf met een enorme verzameling pinguïns, bijeengebracht in een omgeving, die zoveel mogelijk hun natuurlijke omgeving benadert.

Pacific Point Preserve

Zeeleeuwen en zeehonden ontmoet je in Pacific Point Preserve. Je kunt dit haast niet missen, want deze dieren hoor je al van ver. Ook hier kun je vis kopen om de dieren te voeren, maar pas op voor de witte reigers, die zijn erg gehaaid in het voordringen! Bij het Sea Lion Stadium is een aantal malen per dag een zeer amusante zeeleeuwen-show; Seamore And Clyde. Wees zeer bijtijds (ruim een kwartier van tevoren), want ook het entertainment in de aanloop naar de show is vermakelijk. Naast dit stadion bevindt zich het gebouw waarin de Terrors Of The Deep rondzwemmen, o.a. een hele grote verzameling reuzenhaaien, waar je in een glazen buis onderdoor loopt. Een hapje eten kunt u bij Sharks Underwater Grill……zouden ze haaienvinnensoep op het menu hebben staan?

Shamu’s Happy Harbor

Shamu’s Happy Harbor is een een gigantische kinderspeeltuin met daartegenover de beroemdste show ter wereld, de show van Shamu, de grote zwart-witte killerwhale. In het gigantische Shamu Stadium vonden een aantal malen per dag shows plaats.  Sinds 2019 zijn shows met de Orka uit het programma gehaald. Daarin tegen kan je nu een Killer Whale close up tour doen. Aan de achterzijde van dit stadion bevindt zich ook een onderwater kijkgedeelte, waar ook een restaurant is. U kunt dus een hapje eten met Shamu op de achtergrond. Wild Artic (naast het stadion) is een leuk gethematiseerde reis naar de pool, met walrussen, bijzondere soorten dolfijnen, ijsberen en vissen.

Pets Ahoy

Ook voor sensationele waterski-shows is Seaworld de plek, in het Atlantis Bayside Stadium vindt twee, soms drie keer per dag een aantrekkelijke show plaats. ‘s Avonds is er in ditzelfde stadion aan lazer/ vuurwerk-show, die ook zeer goed is. Verder vind je in Seaworld, waar je makkelijk een hele lange dag kunt doorbrengen, nog Hawaï-shows, huisdieren-shows (Pets Ahoy, bijzonder grappig en erg leuk voor kleine kinderen), een uitkijktoren en veel verborgen plekjes. Ook veel bloemen sieren dit park. Het hele jaar vanaf negen uur open, per seizoen wisselende sluitingstijden.

Discovery Cove

Tegenover Seaworld ligt een ander park, in de zomer van 2000 geopend, Discovery Cove. Het is niet toevallig dat het tegenover Seaworld ligt, want het hoort bij elkaar. Maar wel met aparte ingangen en aparte toegangsprijzen. Discovery Cove is een park, dat per dag toegang geeft aan maximaal 1000 bezoekers. Het is een dierentuin/zwemparadijs met een heel apart concept. Het grote verkooppunt van Discovery Cove is, dat je er kunt zwemmen met dolfijnen. Verder zijn er exotisch aangelegde stranden, veel snorkel mogelijkheden tussen tropische vissen en andere waterdieren en veel volières, waar je tussen de vogels doorloopt. Een bezoek is te bezoeken voor een hele dag, inclusief lunch en diner, persoonlijke begeleiding in een zeer bijzondere omgeving. Overenthousiast? Nou voordat je direct een retourtje Orlando boekt, een dag entree is niet goedkoop! Prijzen zijn er vanaf $239,- (2015) Wil je niet met de dolfijnen zwemmen, dan is het een kaartje goedkoper. Het parkeren is gratis. Er moet nog wel vermeld worden, dat een dagje Discovery Cove ook nog een week gratis toegang tot Seaworld oplevert. Dat spaar je dus weer uit!

Discovery cove

Er zijn verschillende kortingsbonnen in gratis blaadjes verkrijgbaar. Zoek ze op, het scheelt. Dagtickets voor Seaworld ook via internet bestellen, betalen en zelf uitprinten. Het scheelt je ongeveer 10 %, toch zeker de moeite waard.  Verder kun je diverse tickets combineren, bijvoorbeeld een combinatieticket met Busch Gardens. Ook is er de Flexticket voor toegang tot Sea World/ Universal Studios/Islands of Adventure voor 14 dagen aaneengesloten onbeperkt.

Tweede dag gratis

Let bij Sea World ook op de tweede dag gratis. Deze aanbieding geldt bijna het hele seizoen en de tweede dag is, op vertoon van de dagticket, vlak achter de ingang verkrijgbaar. Niet vergeten ! Wil je vaak naar Seaworld en Busch Gardens, dan is zelfs een jaarkaart te overwegen. Niet eens zo gek veel duurder dan een aantal losse kaarten. Soms hebben de parkeren tijdelijk nog andere, hier niet vermelde combinatiekortingen. Kijk actuele prijzen op de website van Seaworld.

 

Discovery Cove – Voor wie wil zwemmen met dolfijnen!SeaWorld Orlando – Zwemmen met dolfijnen!

Leestijd: 5 min