USA4ALL reikt Amerika-reizigers de helpende hand!

Met hun jongste project heeft USA4ALL reisorganisaties die reizen naar de VS aanbieden getest, met als doel de kwaliteitsverbetering voor klanten te bevorderen. Wij denken dat reizigers hier enorm mee gebaat zullen zijn. Met alle ervaring, kennis en connecties in de VS kunnen wij hierover goed oordelen en op deze manier de mensen helpen een goede keuze te maken.

Voor deze reistest benaderde USA4ALL reisorganisaties als een mysteryguest met de vraag een offerte te verstrekken voor een reis naar de Verenigde Staten tijdens de zomermaanden. Wij onderzochten onder andere of wij als potentiële klanten waar voor ons geld zouden krijgen, of aanbieders ook bereid waren aan onze wensen te voldoen, welke informatie men van ons wilde hebben alvorens een offerte uit te brengen. Ook wilden we weten of de organisatie ook echt goed advies geeft, en zeker ook hoe men omgaat met Amerika-gangers die voor het eerst de oversteek maken. 

De beste reisorganisaties ontvangen de Best Travel Award!

Tioga Tours

Go Amerika

USTravel

Resultaten reistest Verenigde Staten 2019 door USA4ALL

Dit jaar richt USA4ALL zich op de onervaren Amerika-reiziger. Wij geloven dat een goed reisbureau er alles aan doet om de klant van informatie te voorzien die nodig is om de juiste keuzes te maken. Zijn de reisbureaus duidelijk genoeg naar de potentiële klant?  Leggen zij voldoende uit wat een ESTA is, geven zij de juiste informatie met betrekking tot de helikoptervlucht, krijg je fatsoenlijke hotelkamers aangeboden en bovenal: hoe flexibel zijn de reisorganisaties. Allemaal vragen waar wij graag een antwoord op willen krijgen.

Na onze test moeten we, helaas, de conclusie trekken dat het allemaal wel wat beter kan. Zo krijgen we van verschillende reis-aanbieders marginale informatie. Acht reisbureaus geven helemaal geen informatie over ESTA. Dat kan zijn omdat ze geen offerte uitbrachten of om andere redenen. Een reisbureau reageert helemaal niet op onze offerte, afgezien van een geautomatiseerd bericht.

Vaak wordt gevraagd eerst de volledige namen van alle reizigers door te geven, daar er anders geen voorstel gemaakt kan worden. Deze eis van diverse reisorganisaties om onze volledige namen aan te leveren, zodat tickets in optie kunnen worden genomen, vinden wij ronduit vervelend. Het is namelijk niet noodzakelijk dit te doen. Wij raden reisorganisaties aan om dit te vermelden, maar niet te eisen. Prijzen kunnen immers onder voorbehoud worden gegeven.

Wat opvalt is het feit dat sommige organisaties claimen reizen op maat aan te bieden en Amerika-specialist te zijn. Vervolgens doen zij niet wat wij vragen. Wij willen ook aandacht geven aan de persoonlijke reisadviseurs. En alhoewel dat een ander soort service is, is het ons nog steeds niet helemaal duidelijk wat nou de enorme toegevoegde waarde zou zijn van een dergelijke service. Met een volgende reistest zullen wij een test volledig wijden aan dit fenomeen, wellicht verandert dat onze mening.

Hieronder leest u ons uitgebreide testresultaat. Wij hebben ruim twintig organisaties getest. Deze zijn willekeurig uitgekozen. Het kan dus zijn dat een bij u bekende organisatie deze keer niet is getest. Onze test is gebaseerd op persoonlijke wensen en geen van de genoemde organisaties heeft op enige wijze voordeel gekregen in deze reistest.

Conclusie van USA4ALL

Wij hebben de verschillende aanbieders getoetst op diverse harde onderdelen zoals: reactietijd, wordt de ticketprijs opgenomen in offerte, luchthaven zoals gevraagd, etc. De resultaten zijn omgezet in een score die bepaald welke positie de aanbieder bezet.
 
De top drie in onze reistest is compleet, overzichtelijk en informatief. We krijgen een informatieve offerte met die informatie die we nodig hebben om een reis te boeken. Tioga Tours levert een snelle offerte aan die prijstechnisch goed is, net genoeg informatie bevat om besluiten te kunnen nemen en erg overzichtelijk is. Daarmee is Tioga Tours een terechte nummer een in onze test.
 
Go Amerika levert ons een erg complete offerte aan met veel informatie die we goed kunnen gebruiken. Inclusief de optie om een National Park-pas te kopen. Hierdoor neemt zij een verdiende tweede plaats in,
 
Nummer drie is terecht USTravel, zij verliest wat punten op de tijd die zij nemen om een offerte te sturen. Dit is een risico voor USTravel omdat zij hierdoor klanten kunnen verliezen door er zo lang over te doen. Echter ze komen wel met een goed overzicht en duidelijke informatie. Na ons een rondreis te hebben aangeboden schakelt USTravel snel en gaat in op de specifieke wensen die we hebben.
 
Sommige offertes overladen ons met foto’s, die natuurlijk de bedoeling hebben ons te prikkelen. Deze doen echter het tegenovergestelde. Het maakt het zelfs onduidelijk en onoverzichtelijk. Wij raden aanbieders aan schaars te zijn met visuele overdaad. Ook dienen aanbieders zich te vergewissen dat men geeft wat we vragen. Als we om een rechtstreekse vlucht vragen dan dient dat zo te blijven en alleen te veranderen als wij daar akkoord mee gaan. Hetzelfde geldt voor de luchthaven waarop we willen vliegen.

Een totaaloverzicht en onze vragen aan de reisorganisaties kunt u hier downloaden. (PDF file) of inzien. 

Kies hier de organisatie waar u meer over wil verkrijgen:

American Vacation

Lees onze bevindingen!

Binnen 21 uur krijgen wij de eerste reactie van American Vacation binnen. Op basis van onze vragen worden we verzocht een exacte vertrekdatum aan te geven. Daarbij wordt aangeraden om, vanwege het prijsverschil, buiten de weekenddagen te vertrekken. Ook geven ze aan dat we aan kunnen komen in San Francisco en weer vertrekken vanaf Los Angeles zonder dat er drop off kosten worden berekend voor de auto. American Vacation geeft verder het advies dat wij beter kunnen wachten met boeken als we nog op akkoord voor onze vrije dagen zitten te wachten.

De offertes bestaan alleen uit vluchten, autohuur en eerste- en laatste overnachting. Los mogen er geen onderdelen worden geboekt, aldus American Vacation. Voor de nationale parken-pas wordt aangegeven dat wij die lokaal kunnen bestellen, maar er wordt niet gezegd waar en hoe. Ook ESTA kunnen we na reservering zelf online aanvragen. Wat betreft excursies/attracties zegt American Vacation nog geen nieuwe tarieven te hebben en dat voor Alcatraz niet kan worden geboekt tot we drie maanden voor de reis zitten.

Op onze reactie dat we flexibel zijn qua reis data maar dan toch maar 1 juli opgeven als mogelijke vertrekdatum krijgen we binnen 15 minuten een reactie terug dat de vluchten helaas enorm data gebonden zijn en dat ze het daarom even voor alle zekerheid vragen. Ook krijgen we de vraag of we aankomst en vertrek willen combineren. Als we daarop vragen wat ze precies bedoelen met combineren krijgen we enkele minuten later een reactie dat we kunnen aanvliegen op San Francisco en terug kunnen van Los Angeles. Daarop hebben we gevraagd dezelfde vlieghaven te gebruiken. Nog geen twee uur later ontvangen we dan de offerte van American Vacation. 

De offerte is kort en krachtig en redelijk duidelijk. We vliegen met KLM van en naar Los Angeles en zijn 22 dagen uit en thuis. We mogen de huurauto ophalen bij Alamo en hebben fully inclusive dekking. In Los Angeles blijven we twee nachten verdeeld over het begin en einde van de trip en daarvoor heeft American Vacation gekozen voor het Crowne Plaza Los Angeles Harbor Hotel. Dit zonder ontbijt. Ze zijn uitgegaan van een eenvoudige 2 a 3 sterren accommodatie. Het totale bedrag voor 4 personen is toegevoegd.

Vervolgens staan er een aantal links in de offerte waarmee wij meer info kunnen krijgen over de vliegtickets, autohuur en accommodaties. Ook wordt er nog gewaarschuwd voor reserveringskosten en een aantal zaken zoals fooi, benzine, tolgelden, etc. die ter plaatse dienen te worden betaald. We krijgen de optie om een link aan te klikken voor reis- annuleringsverzekeringen, extra beenruimte op de vluchten en het advies een overnachting te boeken voor vetrek bij van der Valk Schiphol.

Afsluitend geeft American Vacation een overzicht van alternatieven in een klein kadertje. Dit met betrekking tot de autohuur en verschillende klassen, inclusief de bijkomende kosten.

Conclusie American Vacation

American Vacation zet een redelijk tot goed overzichtelijke offerte neer met duidelijke informatie en/of verwijzing daar naartoe. Aangezien we hebben aangegeven dat we flexibel zijn in de hele maand, zien we liever dat American Vacation voor ons op zoek gaat naar de meest voordelige trip in plaats van ons te forceren een datum te geven. De optie om van verschillende vliegvelden te vertrekken en aan te komen is op zich wel goede informatie, maar al die vragen in het begin maken het onoverzichtelijk.

We houden van korte overzichtelijke offertes, iets meer info over het hotel en wellicht de auto, had zeker geen schande geweest. Desalniettemin zet American Vacation een behoorlijke offerte neer!

 

Bekijk de offerte van American Vacation hier

Amerika Plus

Lees onze bevindingen!

Amerikaplus is onderdeel van Aeroglobe International. We krijgen op onze offerte aanvraag het verzoek aanvullende gegevens te verstrekken, zoals: geboortedata, vroegste datum van vertrek en uiterste datum van terugkomst, of we meer overnachtingen willen boeken, welke klasse hotels we willen boeken en welke plaatsen en/of natuurparken we graag aan willen doen.

Verder geeft Amerikaplus aan dat men uitsluitend geheel verzorgde rondreizen boekt en dat deze samen moeten gaan met accommodaties die zij boeken. Wij sturen daarop een reactie dat we alle eerder gevraagde onderdelen willen en dat we flexibel zijn in de hele maand. Even later laat Amerikaplus ons weten ons niet verder te kunnen helpen vanwege het feit dat ze alleen geheel verzorgde rondreizen aanbieden.

Conclusie Amerika Plus

Amerika Plus kan niet voldoen aan onze specifieke vraag, omdat zij alleen verzorgde rondreizen aanbieden.

Disma Reizen

Lees onze bevindingen!

Disma reizen stuurt ons een eerste reactie binnen 20 uur. Ze vragen ons of wij niet alle overnachtingen willen vastleggen voor onze reis en als dat niet het geval is adviseren ze om dit wel te doen. Dit omdat de beschikbaarheid van hotels met name in het hoogseizoen en bij populaire attracties, zeer beperkt kan zijn. Daarnaast zou het prijsniveau omhoog kunnen gaan naarmate de vertrekdata dichterbij komt. Ook zegt Disma dat het zoeken van hotels tijd kost.

Ook adviseert zij ons om een afspraak te maken om gezamenlijk naar de route, hotels en andere mogelijkheden te kijken, mits we van plan zijn hotels te reserveren. Dit is de toegevoegde waarde van Disma geven ze aan. Desalniettemin kan Disma een prijs geven voor een vlucht en huurauto. (Wij vragen overigens wel wat meer dan dat) Daarop verzoeken we Disma de gevraagde onderdelen te offreren. Vier uur later hebben wij het voorstel van Disma in de mailbox.

In dit voorstel gaat Disma uit van 21 dagen en komen we op de 22ste dag terug in Nederland. Ze maken gebruik van een rechtstreekse vlucht naar en van Los Angeles. Disma laat ons weten dat we een helikoptervlucht van 15 min over de strip kunnen boeken voor 108 dollar p.p. Daarnaast adviseert Disma om de Alcatraz tickets te boeken bij Alcatraz Cruises en dit kunnen we exact drie maanden voor de gewenste datum doen.

Verder geven zij aan dat we een nationale parken-pas kunnen kopen bij het eerste nationale park dat we aandoen. Wij kunnen daar aldus hen een keuze maken uit toegang voor een dag of een pas voor onbeperkte toegang tot alle nationale parken voor 1 voertuig.

Ook meldt Disma dat ESTA een verplichting is en dat ze ons de juiste informatie zullen verschaffen om de aanvraag te doen. Dit moeten we persoonlijk doen vanwege de persoonlijke vragen die worden gesteld tijdens de aanvraag.

Wat betreft de hotelovernachtingen vraagt Disma zich allereerst af wat wij eigenlijk willen. Een hotel bij het vliegveld in de buurt? Als dat zo is dan raden ze het Renaissance Los Angeles Airport aan voor 36 dollar per nacht per persoon op basis van een vierpersoonskamer.

Voor de huurauto krijgen we een losse pdf, waarin zij drie verschillende klassen voertuigen aanbieden. Een Nissan Maxima of gelijkwaardig, een Dodge Minivan of gelijkwaardig of een Nissan Pathfinder of gelijkwaardig. Dit alles inclusief noodzakelijke verzekeringen en ongelimiteerde mijlen.

Conclusie Disma Reizen

Disma probeert in ieder geval alle vragen te beantwoorden en ze doen dat ook redelijk snel. De e-mail ziet er wat onoverzichtelijk uit, maar geeft wel leesbare informatie. Wij missen een totaalprijs (In ons overzicht zie je de totaalprijs van Disma die we zelf hebben berekend met de calculator.). Ook geeft Disma niet echt advies over het soort auto welke we het beste kunnen huren. Wij zien graag dat Disma daar inhoudelijk beter op ingaat. Ook kan er wat meer aandacht aan het hotel kunnen worden besteed. Wij zien graag een totaalprijs, hoewel 4 x 36 dollar niet al te moeilijk is uit te rekenen.

Al met al lijkt het er op dat Disma te snel een offerte doet uitgaan. Iets meer aandacht, een wat meer overzichtelijke offerte, wat meer info over de huurauto als er geen concreet voorstel wordt gedaan en totaalprijzen zouden deze offerte al heel wat beter uit de bus laten komen.

 

Bekijk de offerte van Disma Reizen hier

Exit Reizen

Lees onze bevindingen!

Exit Reizen stuurt ons de offerte binnen een dag! De offerte is direct opgenomen in het antwoord op onze e-mail, dus niet als bijlage. Exit Reizen gebruikt een lichtere kleur letter in haar offerte waardoor het allemaal net iets moeilijker is te lezen. De offerte oogt ook wat rommelig, maar daar komen we wel overheen. 

Exit Reizen begint met een uitleg met betrekking tot ESTA en geeft aan dat we die nodig hebben voor deze reis. Verder geeft men een link waarmee wordt verwezen voor meer informatie over ESTA. Ook geven ze aan dat als het voorstel naar wens is, de gevraagde gegevens terug te mailen. Exit Reizen maakt gebruik van wat natuurfoto’s in de offerte die ongetwijfeld als doel hebben onze vakantie zintuigen te prikkelen.

We krijgen een voorstel om rechtstreeks op Los Angeles te vliegen en ook van daaruit weer terug naar Amsterdam. Exit Reizen waarschuwt dat er nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is tegen het aangeboden tarief. Ze kunnen indien we dat willen deze vluchten drie dagen in optie zetten zodat we zeker zijn van de prijs en data.

Exit Reizen houdt onze wens aan met betrekking tot 21 dagen uit en thuis, alhoewel technisch gezien komen we terug in Amsterdam op 26 juli en zijn daarmee effectief 22 dagen onderweg. De overnachtingen worden, zoals gevraagd,  geregeld en Exit Reizen stelt het Holiday Inn Express voor bij Los Angeles  Airport. De kamers hebben doorgaans twee tweepersoonsbedden. Vier eenpersoonsbedden is niet gebruikelijk in Amerika zegt men.

Voor de huurauto kiest men voor een Fullsize huurauto met het inclusive pakket. Met zo te zien alle noodzakelijke verzekeringen en onbeperkte mijlen. Ook krijgen we een vroegboekkorting van 75 Euro als we binnen een paar dagen boeken. We kunnen een speciale upgrade krijgen voor 99 euro per week van een Fullsize auto naar een Standard SUV. Hierin wordt dan een gratis extra bestuurder meegenomen en ook een GPS systeem.

Exit Reizen geeft aan ons graag te helpen met sightseeing tours en geeft informatie via een clickable link in de offerte. Daar kunnen  we ook tickets voor Alcatraz boeken.  Verder vermelden zij dat we de nationale parken-pas kunnen boeken,  inclusief een link. In de offerte staat informatie over bijkomende kosten en bijzonderheden zoals parkeerkosten en resort/facility fees. Maar bedragen worden niet genoemd.

Het boekingsformulier is direct toegevoegd aan de offerte. Daarin kunnen we aangeven of we een auto upgrade willen en of we een uitbreiding op het autopakket willen. Daarnaast biedt het boekingsformulier ruimte voor de aanvraag van excursies. Ook vraagt men of we een annuleringsverzekering en/of reisverzekering willen afsluiten.

Conclusie Exit Reizen

Exit Reizen was snel met de offerte. De offerte kan netter en duidelijker en een andere kleur lettertype zou verstandig zijn. In de prijs zijn geen excursies meegenomen en over de helikoptervlucht wordt helemaal niet gesproken. Ondanks deze aandachtspunten een goed resultaat van Exit Reizen.

Bekijk hier de offerte van Exit Reizen


Fox Verre reizen

Lees onze bevindingen!

Fox stuurt ons een e-mail waarin ze aangeven alleen standaardpakketten aan te bieden en dat er geen concreet maatwerk mogelijk is. Het voordeel daarvan zou zijn dat ze tegen een scherp tarief een geheel complete reis kunnen aanbieden. Wel kunnen er een aantal aanpassingen worden gedaan.

Fox Reizen verwijst ons naar een link met een mogelijke reis die ons wel zou kunnen aanspreken. Het gaat hier om een compleet georganiseerde reis en een vlugge blik en poging die te boeken levert ons een totaalprijs van bijna 9000 euro op. Als we naar de link gaan waar we de reis helemaal kunnen aanpassen dan zien we al snel dat wij geen overnachtingen kunnen verwijderen. We kunnen allerlei onderdelen aanpassen maar niet verminderen. Met andere woorden dit komt niet eens in de buurt van wat wij als reizigers willen.

Conclusie Fox Verre reizen

In een volgende reistest gaan we zeker die organisaties testen die alleen maar hun eigen pakketten aanbieden. Dit kan een goede optie zijn voor de reiziger die nergens naar wil omkijken en alles uit handen wil geven. De kwaliteit van Fox kunnen wij in deze test dan ook niet beoordelen.

Go Amerika

Lees onze bevindingen!

GoAmerika reageert binnen 43 uur op onze offerte aanvraag. De reactie is kort en krachtig! Ze willen met plezier een offerte samenstellen voor ons maar willen dat alleen doen wanneer we onze volledige namen geven. Dit om de vluchten direct in optie te kunnen zetten. Ook vragen ze om precieze data voor onze trip terwijl wij duidelijk aangeven flexibel te zijn. (en in welke maand) Daarop vragen we GoAmerika toch zo vriendelijk te willen zijn om ons een prijsopgave te geven zonder vluchten in optie te zetten. Deze vraag wordt binnen een dag na hun eerste mail beantwoord.

De offerte ziet er kort en krachtig uit zonder al te veel informatie. In de begeleidende e-mail krijgen wij meer informatie. Wij vinden het jammer dat niet alles in een overzicht is verwerkt. Wat ons in ieder geval direct opvalt is dat GoAmerika rekening houdt met onze 21 dagen uit en thuis wens. We komen precies op de 21ste dag weer aan in Nederland. De vluchten gaan naar en van Los Angeles met Delta airlines.

De auto waarvoor wordt gekozen is een full size all inclusive van Alamo. GoAmerika geeft ons een optie voor meerdere helikoptervluchten in of bij Las Vegas. Met andere woorden we hebben keus. Ook biedt GoAmerika ons de gevraagde informatie over Alcatraz, inclusief de prijs van 37 euro per persoon. GoAmerika heeft ook de Nationale Parken-Pas te koop voor 80 euro. GoAmerika geeft aan dat we geen visum nodig hebben maar wel ESTA.

GoAmerika gaat dieper in op de auto en meldt dat ze alle verzekeringen aanbieden, inclusief een tank benzine. Daarnaast geven ze aan dat een tweede bestuurder in California altijd gratis is en dat we dus ter plekke nog kunnen bijboeken. Wij vinden het erg prettig dat GoAmerika melding maakt dat we een navigatiesysteem kunnen huren voor 9 euro per dag, maar dat we evengoed ons eigen navigatiesysteem mee kunnen nemen. Ook kun je voor 75 euro een navigatiesysteem rechtstreeks van GoAmerica huren. (We hebben dus opties)

In de offerte wordt verder nog ingegaan op de hotels. GoAmerica kiest ervoor om ons te laten slapen bij Studio Inn Downey en Dunes Inn Sunset. Er wordt echter niet al te veel informatie over de hotels zelf gegeven.

Conclusie Go Amerika

We krijgen van GoAmerika een nette offerte met veel info in de e-mail. Alhoewel we de volgende keer graag zien dat alles in een pdf-bestand is opgenomen, is dit een van meest complete offertes die we hebben gekregen. Verscheidene opties qua navigatie, uitleg over de auto huur, opties voor helikopter vluchten. Het zit er allemaal bij. Het zou wel nog iets completer zijn met meer info over de hotels, een prijsopgave waarin alle onderdelen gespecificeerd worden, en een iets ruimere beschrijving m.b.t. de helikopter vluchten.

 

Bekijk de offerte van Go Amerika hier

Great Lakes Travel

Lees onze bevindingen!

Greatlakes Travel is gevestigd in Deurne en laat ons weten dat onze offerte aanvraag in goede orde is ontvangen. Daarnaast geeft de organisatie in haar ontvangstbevestiging aan dat ervaring en kennis telt, en dat men bij Greatlakes Travel aan het juiste adres is voor een “once in a lifetime” ervaring. De ontvangstbevestiging laat ons verder weten dat het een klantgerichte organisatie is en ze willen benadrukken dat alles naar wens kan worden aangepast.

Dit klinkt allemaal geweldig, vol verwachting zitten we te wachten op een offerte in onze mailbox na al deze beloftes te hebben gelezen. Echter, we zitten nog steeds te wachten. Greatlakes Travel heeft ons geen offerte doen toekomen en geen enkele andere reactie meer gegeven. Het feit dat we een ontvangstbevestiging van Greatlakes Travel hebben gekregen zegt ons dat onze aanvraag in ieder geval is aangekomen.

Conclusie Great Lakes Travel

Wellicht dat we in een volgende reistest de beloftes van Greatlakes Travel kunnen toetsen, maar dit jaar helaas niet. Ons advies aan Greatlakes Travel is dan ook wat zorgvuldiger met offerte aanvragen om te gaan.

Jan Doets

Lees onze bevindingen!

De eerste reactie van Jan Doets komt na zo’n 18 uur, maar het is nog geen offerte.  In de eerste mail vraagt Jan Doets om wat verduidelijking. Ze willen weten of we behalve de hotels bij vertrek en aankomst alles zelf wilde reserveren. Ook laat men weten dat Jan Doets graag een totaalpakket aanbiedt zodat al onze zorgen uit handen worden genomen. Jan Doets geeft aan dat ze door jarenlange contacten met hotels speciale afspraken en prijzen kunnen aanbieden. Ook geven ze aan dat ze ook een reis precies op maat kunnen aanbieden omdat ze alle wensen mee willen nemen in de offerte. Op hun eerste mail bevestigen we dat we zelf de andere overnachtingen willen boeken en verzoeken we om een voorstel met de gevraagde onderdelen.

Wij krijgen een vervolgmail met een aantal vragen na ongeveer 20 uur, m.b.t. ons gewenste vertrek en wanneer we uiterlijk weer in Amsterdam willen zijn, wat voor auto we willen huren, de volledige namen van het gezin worden gevraagd, of we een bepaald budget in gedachte hebben en of ze rekening moeten houden met een reis- en annuleringsverzekering. Daarnaast geeft Jan Doets aan een uitgebalanceerde route te verzorgen zodat onze vakantie beleving nog intenser wordt en dat de hotels dichtbij de hotspots zijn.

Wij reageren daarop dat we flexibel zijn in de hele maand juli en dat we in 21 dagen uit en thuis willen zijn in die maand. Jan Doets wordt verzocht die data te kiezen die prijstechnisch het beste zijn voor ons. Ook geven we aan dat ze geen rekening hoeven te houden met een reis- en annuleringsverzekering. Verder geven we de leeftijden van de kinderen door (13 en 17).

Zo’n 93 uur later krijgen we een offerte van Jan Doets. De offerte ziet er op zich keurig (maar druk) uit maar de vraag is natuurlijk of deze voldoet aan de door ons gestelde vragen.

De offerte en begeleidende e-mail gaan uit van 23 dagen uit en thuis terwijl we om 21 dagen vragen met een dagje meer of minder als dat beter is. We krijgen advies voor een reeks van excursies in zowel Los Angeles als San Francisco. We zien dat als extra informatie en dat kan wat ons betreft zeker geen kwaad. Er zijn echter geen excursies in de offerte meegenomen aldus de begeleidende e-mail.  Aangezien de vluchten niet in optie zijn gezet (we hadden immers geen volledige namen doorgegeven) geeft Jan Doets ons een vluchtvoorstel op basis van de beschikbaarheid op dat moment. Opvallend daarbij is dat de terugvlucht niet rechtstreeks is terwijl wij daar wel om vragen. Voorts valt het ons op dat wij van een ander vliegveld vertrekken dan onze aankomst. Later blijkt dat we hierdoor een extra kostenpost zullen hebben van 250 dollar voor drop off kosten van de huurauto.

De offerte maakt melding van de noodzaak om ESTA aan te vragen. Daarvoor kunnen we naar de website van Jan Doets. Vervolgens begint de offerte met een overzicht van links naar de Jan Doets website, waar we allerlei belangrijke informatie kunnen terugvinden.

In ons reisschema lijkt het er op dat Jan Doets rekening houdt met 2 overnachtingen na aankomst en zo ook 2 voor vertrek. Dit terwijl we om 1 nacht vragen. De overnachtingen zijn in het Beresford Hotel in San Francisco en Tuscany Suites in Las Vegas. Verder lijkt het er op dat we de Midsize SUV pas 2 dagen na onze aankomst kunnen ophalen bij Hertz. Ook dat is niet waar we om vragen. Als we naar het kostenoverzicht kijken waarin de kosten individueel worden getoond (dat stellen we op prijs) dan zien we de Jack of Lights helikopter tour in Las Vegas erbij staan. We betalen daarvoor 431 dollar en dat is een goede prijs. Verderop in de offerte maakt Jan Doets wel melding van het feit dat mensen die meer dan 136 kg wegen een extra stoel moeten betalen, wat overigens gebruikelijk is bij de helikopter tours in Las Vegas. Goed dat Jan Doets het dus vermeld. Ook geeft Jan Doets ruimschoots informatie over de bedden in het hotel en de zero risk policy voor de huurauto. Als laatste meldt Jan Doets dat ontbijt niet is inbegrepen bij onze overnachtingen maar mocht het wel zo zijn dan is dat een aangename verassing.

Conclusie Jan Doets

Jan Doets geeft ons een behoorlijke reis offerte met veel informatie. Met de verstrekte informatie kunnen we wel even aan de slag als we dat willen. Echter de aangeboden reis lijkt een pakket te zijn en dat is niet waar we om vragen. Ook gaan ze uit van meer dagen dan we eigenlijk willen. Een helikopter tour is meegenomen in de offerte maar wellicht doet Jan Doets er verstandig aan om te vragen of we een helikopter tour in las Vegas willen of van Las Vegas naar de Grand Canyon. Wij krijgen ook geen antwoord op onze vraag mbt Alcatraz. Ook krijgen we geen duidelijkheid over de nationale parken toegang.

Het is jammer dat Jan Doets niet doet wat we vragen en sterker nog, ook niet doet wat ze zelf aangeven: het aanbieden van een reis op maat. Ongevraagd vertrekken we vanaf Las Vegas, niet alle excursies zijn opgenomen en de reis duurt langer. De zee van informatie die we in de offerte krijgen aangeboden doet daar niets aan af. Met andere woorden: Jan Doets, die zichzelf bestempeld als de nummer 1 Amerika & Canada Specialist, kan nog wel wat verbeteringen aanbrengen.

Bekijk de offerte van Jan Doets hier

Personal Touch Travel

Lees onze bevindingen!

In deze reistest besteden we ook aandacht aan een ander soort reisbureau of beter gezegd reisadviseur. Personal Touch Travel heeft naar eigen zeggen ruim 130 zelfstandige reisadviseurs oftewel mobiele reisbureaus door heel Nederland. Een concept wat twaalf jaar geleden door Harry Aarsse is ontwikkeld. Het zou volgens Personal Touch Travel een maatwerkadvies zijn wat het reisadvies meer onderdeel maakt van de totale reisbeleving.

USA4ALL wil alvast een klein voorproefje nemen op een aankomende reistest waarbij we de persoonlijke reisadviseurs gaan toetsen. Het is een fenomeen wat steeds populairder wordt en lijkt zich te richten op een meer persoonlijke benadering van het reizen. Hoe persoonlijk en waarom dit nou beter is dan een goed gekwalificeerd reisbureau is ons nog niet helemaal duidelijk.

Personal Touch Travel – Carina Doesburg

We sturen Carina Doesburg hetzelfde verzoek dat we uitdeden naar alle reisbureaus. We krijgen binnen 24 uur netjes een e-mail terug van haar met het verzoek om eerst persoonlijk kennis te maken en zodoende wat uitgebreider in te gaan op onze wensen. Dat is ook mogelijk tijdens de avonduren en/of weekenden. Daarnaast worden we verzocht ons telefoonnummer te mailen of zelf even terug te mailen/bellen voor een afspraak.

Daarop geven we aan dat we helaas niet in de mogelijkheid zijn om een afspraak te maken vanwege ons drukke schema en dat we meerdere reisagenten dezelfde vraag stellen. Binnen een uur krijgen we van Carina een mail terug met de mededeling dat ze in dat geval niets voor ons kan betekenen omdat ze op basis van de door ons verstrekte informatie geen goed voorstel kan doen.

Personal Touch Travel – Monique Langenberg

Wanneer wij een reactie terugkrijgen van Monique Langenberg blijkt al heel snel dat niet iedereen bij Personal Touch Travel op dezelfde basis werkt. Monique stuurt ons haar eerste reactie binnen enkele uren en vraagt ons om wat meer informatie zodat het juiste reisvoorstel kan worden gegeven.

Ze wil graag weten hoe oud de kinderen zijn, welk klasse hotel onze voorkeur naar uit gaat, of we nog meer parken op ons lijstje hebben staan. Of we een voorkeur voor een bepaalde stad hebben en of we meer van steden of natuur houden. Verder geeft Monique aan de voorkeur te hebben dat we even met haar bellen zodat e.e.a. kan worden doorgenomen. Als we daarop aangeven dat bellen helaas niet mogelijk is op dit moment draait Monique haar hand er niet voor om en blijft ons adviseren.  Ook vraagt ze nog even om een bevestiging mbt de overnachtingen en of we inderdaad de rest zelf willen organiseren.

Een dag later krijgen we van Monique een reisvoorstel. Haar voorstel is vijftien pagina’s lang dus we gaan er even voor zitten. Het begint met een persoonlijk woord aan ons gericht waarin Monique aangeeft dat alles nog kan worden aangepast. Vervolgens begint het voorstel met een route plaatje en een beschrijving ervan. De hele route is voorzien van rijafstanden – reistijden per dag. Voor elke dag krijgen we een programma voorgeschoteld met mooie plaatjes en tekst. Het prikkelt uiteraard de zintuigen, maar is dit wel waar wij om hebben gevraagd?

Na dertien pagina’s bladeren door een route waar we niet om vragen zien wij wat prijzen verschijnen. We krijgen een vluchtprijs, inclusief ruimbagage. Ook krijgen we de totaalprijs voor de hotels. Bij aankomst het Hilton Union Square. De laatste dag van de route is een hotel in Las Vegas – Pyramid Deluxe Queen. We nemen dus aan dat we vanuit Las Vegas weer vetrekken naar Nederland. Voor de huurauto krijgen we een aparte pdf-file met de keuze uit vier klassen, te weten: Dodge Charger Categorie JC, Ford Escape SUV Categorie FS en nog een keer de Ford Escape SUV Categorie FS, Dodge Caravan Minivan Categorie VC. Het verschil tussen de tweede en derde lijkt een een gps-navigatiesysteem te zijn. Een verschil van 167 euro wel te verstaan.

Conclusie mbt Monique Langenberg

Monique geeft ons heel veel info, maar mist wat elementaire zaken die we vragen. We krijgen namelijk geen voorstel voor een helikopter, wij zien geen advies voor een nationale parken-pas en er wordt niet gesproken over ESTA. In plaats daarvan krijgen we een route voorgeschoteld waar we niet om vragen. Ook vetrekken we vanaf Las Vegas weer terug naar Nederland en wellicht had Monique beter navraag gedaan of we dat wel willen.

Helaas slaat Monique hierdoor de plank enigszins mis! Haar intenties zijn juist en wij realiseren ons dat haar bedoeling anders is dan wat we zien. De offerte is een heuse poging om iets moois voor te schotelen en wij denken dat klanten die daadwerkelijk die service willen, op een positieve manier geprikkeld worden. Wel is het belangrijk dat alle vragen worden beantwoord.

Bekijk hier de offerte van Monique Langenberg

Personal Touch Travel – Linda Kloen

Van Linda Krijgen we binnen een uur de eerste reactie terug. In dat mailtje somt Linda op hoe wat haar betreft het gebruik van haar diensten eruitziet. Ze wil kennis maken, een reisvoorstel opstellen en de boeking realiseren. Daarnaast geeft Linda aan dat ze altijd maatwerk levert en niet met standaardroutes en hotels werkt. Daarom kan Linda dan ook geen prijsopgave verstrekken. Vervolgens geeft ze aan dat we met haar contact kunnen opnemen als deze werkwijze bij ons past.

We reageren hierop met de mededeling dat wij helaas niet in de mogelijkheid zijn om te bellen en een afspraak te maken. Wij geven aan een druk schema te hebben en dat we een prijsopgave hebben gevraagd bij meerdere reisagenten. Op basis van die informatie beslissen wij met wie we in zee gaan. Binnen het uur krijgen we een kort mailtje terug met de mededeling dat zoals eerder aangegeven Linda niet met standaardroutes en hotels werkt. En dat daarom een prijsopgave niet mogelijk is en haar werkwijze niet bij ons past.

Personal Touch Travel – Ruby Verboom

Ook Ruby hebben we onze vakantieplannen kenbaar gemaakt en binnen een half uur krijgen we een reactie terug. Deze reactie is echter anders dan we verwachten: de aanhef begint met ‘Hi Ron’, terwijl het toch echt Maarten is die een mail heeft verstuurd. Het blijkt dan ook al snel dat deze mail bestemd is voor een andere klant. Na Ruby te hebben laten weten dat wij waarschijnlijk per abuis de verkeerde mail hebben gekregen wordt dit inderdaad bevestigd.

Een dag later krijgen we een mail welke wel voor ons is bestemd. In dit mailtje wordt aangegeven dat Ruby eerst met ons wil spreken. Zij is een persoonlijk reisadviseur en maakt nooit zomaar een prijsopgave. Ze wil het reisplan passend maken op de aanvrager. Door haar jarenlange ervaring meent ze de mooiste plannen te kunnen maken en krijg je geen standaardreis. Wanneer we nog steeds interesse hebben dan wil ze graag een bel-afspraak maken.

Daarop sturen we dezelfde mail terug, dat we niet in de mogelijkheid zijn op dit moment om een afspraak te maken en dat we meerdere reisagenten om een prijs hebben gevraagd. We hebben vervolgens geen reactie meer gehad van haar.

Conclusie Personal Touch Travel (Algemeen)

We zijn het eens met de reisadviseurs zelf. De werkwijze van personal Touch Travel past niet bij onze vraag. De mail waarin we om heel specifieke diensten vragen geeft eigenlijk al aan dat we geen behoefte hebben aan persoonlijk contact waarin we een persoonlijke route krijgen voorgeschoteld. Daar waar een van de reisadviseurs een poging waagt door met een route te komen heeft dat het tegenovergestelde effect. We krijgen iets waar we niet om vragen. Wij stellen dus op prijs dat de andere reisadviseurs daar duidelijker in zijn. Personal Touch Travel kan in de communicatie wellicht wat uitgebreider in gaan op de voordelen van een persoonlijk reisadviseur. Wij denken dat Personal touch travel er zeker kan zijn voor een bepaald soort klant.  Deze keer zijn wij die klant niet.

Persoonlijke reisadviseurs zullen van ons in de aankomende jaren meer aandacht gaan krijgen. Zoals al eerder gezegd het is een fenomeen dat populairder is dan enige jaren geleden. We zijn nieuwsgierig naar de individuele kwaliteit van de adviseurs. Het feit dat je veel naar Amerika hebt gereisd maakt je echter niet per definitie een reisspecialist.

We leggen de hoofdorganisatie van Personal Touch Travel een aantal vragen voor:

Wat is volgens u het verschil tussen een reisbureau en uw reisadviseurs?

Het grote verschil bestaat uit het feit dat de reisadviseurs geen openingstijden kennen en de reisbureaus wel. Een zelfstandig reisadviseur kan de klant met een boeking van A tot Z bijstaan op het moment dat het klant dat wel en waar de klant dat wil. Dat kan ‘s avonds aan de keukentafel bij de klant, dat kan in het weekend zijn (ook op zondag) en in sommige gevallen gebeurt dat zelfs in een lokaal café als de klant dat liever wil. De klant staat nog centraler! De zelfstandig reisadviseur bouwt een nauwe relatie op met de klant en omdat onze reisadviseurs zzp’ers zijn – dus niet in loondienst – zetten zij zich nog harder in voor de klant om de wensen en behoeften om te zetten naar een perfect reisvoorstel. Nog meer tailor-made, een soort Saville Row van het reisadvies! Een zelfstandig reisadviseur is daarbij tijdens de reis ook altijd bereikbaar, op elk uur van de dag, om de reiziger bij te staan!

Wat is het verdienmodel voor uw organisatie en de adviseurs?

Deze vraag is niet zo relevant voor consumenten lijkt me. Maar weet dat de zelfstandig reisadviseur een zzp’er is die uiteraard ook haar of zijn inkomsten haalt uit een boeking!

Hebben uw reisadviseurs alle noodzakelijke opleidingen en zo ja waar bestaan die uit?

Alle zelfstandig reisadviseurs bij Personal Touch Travel hebben een gedegen opleiding. Die opleiding kan gedaan zijn voordat zij zich hebben aangesloten bij Personal Touch Travel, maar het kan ook zijn dat deze reisadviseur onze eigen Personal Travel Academy heeft doorlopen. Onze eigen opleiding gaat in op alle bestemmingen in de wereld, de Verenigde Staten komt uitgebreid aan bod, alle soorten reisproducten (denk aan rondreizen, camperhuur, vluchten, autohuur, hotels, etc. etc) en krijgt een opleiding in alle systemen die een reisadviseur kan gebruiken om het “maatpak” voor de reiziger samen te stellen.

Bij welke overkoepelende organisaties bent u aangesloten en hoe geeft u zekerheid aan de klant?

Personal Touch Travel – en daarmee alle aangesloten reisadviseurs – biedt de zekerheden van de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds. De klant is daarmee dus gedekt voor financiële zaken, het betaalde reisgeld wordt gedekt door de SGR en als er een calamiteit voordoet in de wereld is de klant ook gedekt als hij of zij op reis is en door omstandigheden moet worden gerepatrieerd uit die bestemming. Onze reisadviseurs kunnen ook producten van Europese aanbieders verzorgen, maar omdat de klant in Nederland woont zijn de genoemde zekerheden ook in die gevallen van toepassing voor de reiziger.

Just Be Travellers

Lees onze bevindingen!

In deze reistest nemen we zoals al eerder aangegeven ook een aantal persoonlijke reisadviseurs mee. Just Be Travellers is er een van. Na onze eerste mail krijgen wij binnen zo’n 19 uur de eerste reactie terug waarin wordt gevraagd of de kinderen jonger zijn dan 12 jaar i.v.m. kinderkorting. Just Be Travellers hoort graag van ons terug zodat ze aan de slag kunnen. Na de leeftijden (ouder dan 12) door te hebben gegeven duurt het nog geen 2 uur voordat we een offerte van Just Be Travellers binnen krijgen.

De offerte ziet er netjes, strak en verzorgd uit. Een aantal foto’s fleuren de offerte op maar die zijn zeker niet storend. De offerte begint met een dankwoord en er wordt aangegeven dat ze rekening hebben gehouden met onze persoonlijke wensen. We krijgen een vluchtschema voor een rechtstreekse vlucht met KLM naar- en van Los Angeles en we zijn in totaal 22 dagen onderweg, De hotelovernachting wordt wat betreft Just Be Travellers geboekt bij het Ramada by Windham Hawthorne/LAX. De pluspunten van het hotel aldus Just Be Travellers zijn gratis parkeren, gratis wifi, een restaurant, een zwembad en een business centrum. Vervolgens krijgen we ook nog wat andere standaard info m.b.t. het hotel. Voor de autohuur kiest men voor een Chevrolet Cruze of een Ford Escape SUV. Dit in combinatie met het uitgebreide pakket aan verzekeringen. Wij krijgen op basis van de twee verschillende klassen auto’s twee verschillende prijzen. En in dit geval is de SUV-optie het duurste met 40 dollar verschil per persoon.

Optioneel kunnen we een helikopter tour over Las Vegas en een San Francisco stadsrondleiding i.c.m.  Alcatraz bijboeken. Respectievelijk zijn deze kosten 75 en 105 euro p.p. We kunnen aldus de offerte onze nationale park-pas aanschaffen bij het eerste park wat we aandoen.

Wanneer we interesse hebben in deze reis dan wil Just Be Travellers graag onze persoonlijke data ontvangen voor de boeking. Ook geeft men wat info over ESTA. We krijgen een aantal standaardvoorwaarden en waarschuwingen voorgeschoteld m.b.t. de namen voor de vliegtickets en dat we automatisch akkoord gaan met de voorwaarden als we een boeking doen.

Naast de offerte krijgen wij vier andere pdf-files met verschillende routes en informatie over steden. En alhoewel wij niet om de informatie vragen is het netjes dat Just Be Travellers dit niet in de offerte opneemt maar gewoon los meestuurt. Dat maakt het makkelijk om onderscheid te maken en wij zijn vrij al dan niet de andere pdf-files te bekijken.

Conclusie Just be Travellers

Just Be Travellers levert ons een gedegen offerte met alle gevraagde informatie, zo zien we het graag! Bovendien is Just Be Travellers ook nog eens snel met de offerte. Puntjes van kritiek kunnen zijn: Iets uitgebreider kunnen zijn qua info, maar noodzaak is het niet. 22 dagen uit en thuis i.p.v. de gevraagde 21 dagen

 

Bekijk de offerte van Just be Travellers hier

Reisbureau de Wit

Lees onze bevindingen!

Na eerst wat vragen ter verduidelijking te hebben gesteld met betrekking tot vertrekdata, overnachtingen, voorkeur voor luchthaven, geboortedata kinderen en hoeveel nachten we overal willen blijven. Stuurt Reisbureau de Wit ons een offerte binnen 144 uur (6 dagen).

Op de eerste pagina zien we een Las Vegas foto en onze familienaam. Voorts zien we op diezelfde pagina de naam van de reisspecialist die de offerte heeft samengesteld en om welke route het gaat. Op de tweede pagina zien we dat de offerte volledig is samengesteld op basis van onze reiswensen en dat we met het voorstel van de Wit een fantastische tijd in Amerika zullen beleven.

Vervolgens gaat de offerte in op wat algemene wetenswaardigheden van Amerika. Wij krijgen een algemeen idee hoe groot Amerika is, hoeveel mensen er wonen en nog wat kleine wetenswaardigheden. Daarnaast wordt ons duidelijk gemaakt dat reizen naar Amerika een onvergetelijke ervaring is. We kunnen dat natuurlijk alleen maar beamen.

Wij krijgen een vlucht aangeboden naar- en van Los Angeles, als tweede optie kunnen we kiezen  voor een reis rechtstreeks op San Francisco. Beiden opties staan duidelijk onder elkaar vermeld. Vervolgens wordt ons aangeraden om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten en ook lezen we dat een standaard ziektekostenverzekering meestal niet voldoende is. De Wit wil ons graag informeren over de mogelijkheden.

Een stukje verderop zien we dat de reissom is gebaseerd op vluchten, autohuur type Ford Escape of gelijkwaardig inclusief de verzekeringen, het verblijf is inbegrepen zoals later vermeld in het reisschema alsmede de maaltijden. Ook de ruimbagage is meegenomen. Niet inbegrepen in de reissom is een eventuele upgrade van de huurauto, welke we ter plaatse kunnen regelen, ESTA per persoon voor 25 euro, GPS kosten, andere extra kosten ter plaatse, optionele excursies, resort fees, stoelreserveringen, bemiddelingskosten en het calamiteitenfonds.

In een overzicht op de volgende pagina zien we dat we een overnachting krijgen in Hotel Angeleno na aankomst en bij vetrek in het Crowne Plaza Los Angeles Airport. Gaan we van de San Francisco reis uit dan slapen we in het Hilton San Francisco Union Square bij aankomst en voor vertrek in het Crowne Plaze San Francisco Airport.  In hetzelfde overzicht zien we excursies als de helikoptervlucht en Alcatraz.

Vervolgens zien we een afbeelding van de huurauto en een eventuele upgrade mogelijkheid. Voor een meerprijs van 328 euro kunnen we een Nissan Pathfinder SUV krijgen. De twee pagina’s die volgen geven ons informatie over de slaapgelegenheden die de Wit voor ons als optie ziet. Alle opties zijn op basis van logies en een korte omschrijving met foto prikkelt onze zintuigen.

Dan besteedt de Wit aandacht aan de mogelijke excursies. De Alcatraz tour en verscheidene helikopter tours worden door de Wit als mogelijke optie gemeld. Hierin geeft de Wit prijzen  voor zowel de strip als Grand Canyon tour. Er wordt aangegeven dat we een nationale parken-pas kunnen aanschaffen voor 80 dollar bij het eerste nationale park dat we aandoen. We krijgen ook de waarschuwing dat deze alleen geldig is in de nationale parken en niet in de staatsparken. De offerte van de Wit sluit af met de mededeling dat de vluchten onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs zijn en dat de enige manier is om de prijs te garanderen, deze in optie te zetten. Ook zegt de Wit geen plek in de hotels te kunnen garanderen zonder deze in optie te zetten. Voorts krijgen we wat extra uitleg over de huurauto en dat we niet per se het afgebeelde model krijgen maar wellicht een gelijkwaardige auto. Tenslotte krijgen we nog wat uitleg over de geldkoersen en betalingen. Allemaal zinvolle info voor de reiziger en goed om rekening mee te houden.

Conclusie Reisbureau De Wit

Reisbureau De Wit was niet snel met het toezenden van hun offerte, maar dat gezegd hebbende de offerte ziet er keurig uit, is informatief, duidelijk en zonder al te veel poespas. Alle gevraagde onderdelen komen aan bod alhoewel het niet nodig hebben van een visum en gebruik maken van ESTA had wel wat beter kunnen worden omschreven. In de begeleidende e-mail geeft Reisbureau De Wit ook nog aan telefonisch contact met ons op te nemen zo’n twee dagen na deze te hebben ontvangen. Het lijkt ons verstandig om dit voortaan eerst te vragen aan de klant en niet automatisch te doen. Mocht Reisbureau de Wit iets sneller haar offerte klaar hebben en de opmerkingen uit de conclusie meenemen, dan kan de Wit hoog scoren in de reistest en een ware strijd aangaan voor de top drie!

 

Bekijk de offerte van reisbureau de Wit hier

SNP Natuurreizen

Lees onze bevindingen!

Binnen zo’n 42 uur krijgen we van SNP de eerste reactie binnen op ons offerteverzoek. SNP wil eerst nog een aantal vragen beantwoord hebben alvorens een offerte op te kunnen stellen.

SNP start met het verwijzen naar twee verschillende rondreizen in Amerika. Deze zouden aansluiten bij onze reiswensen. De genoemde reizen zijn gemakkelijk uit te breiden als we ergens wat langer willen blijven. Alcatraz kan SNP meenemen in de offerte maar een helikoptervlucht kan SNP niet aanbieden. Voor zowel Alcatraz en een helikoptervlucht geeft SNP verder aan dat we deze ook makkelijk zelf kunnen boeken. Ze kan rechtstreeks vluchten aanbieden naar Los Angels en San Francisco en met onze persoonsgegevens kan SNP kijken welke het meest interessant zijn en die direct in optie zetten.

Ook kan SNP de reis aanbieden op basis van een vierpersoonskamer of een 2 x 2 persoonskamer, maar het laatste wordt uiteraard duurder. SNP vraagt zich vervolgens af of we een combinatie van kamers willen en of we dit nader willen toelichten. Voor de nationale parken kunnen we een pas aanschaffen bij het eerste park wat we aandoen. En ESTA dienen we volgens SNP zelf te regelen via de aangegeven link. Voor de offerte verzoekt SNP ons aanvullende info te verstrekken, te weten: welke reis ons aanspreekt en waar we extra nachten willen, namen volgens paspoort, gewenste kamertype en een telefoonnummer waar we te bereiken zijn.

Hierop reageren wij met de mededeling dat we alleen 1 kamer willen op de eerste en laatste nacht, een prijsindicatie alvorens vluchten in optie te zetten, en verzoeken we de Alcatraz prijs mee te nemen in de totale prijs, we willen autohuur en advies welke klasse en we willen geen volledig verzorgde reis.

Binnen een uur krijgen we een andere mail van SNP waarin ze aangeeft ons alvast de prijzen door te geven van autohuur en de Alcatraz excursie. Ook geeft SNP aan niet te begrijpen wat we bedoelen met “Wij willen 1 kamer voor ons allemaal en alleen de eerste en laatste nacht een hotelkamer boeken” SNP lijkt wat verward te zijn en vraagt zich af of we geen overnachtingen willen bij de diverse parken. Vervolgens gaat de tweede mail in op de prijsindicatie van de vluchten en wederom een vermelding dat deze in optie zijn te zetten om de beste prijs te vinden. Afhankelijk van de data worden hotels uitgekozen want de prijzen kunnen hierdoor verschillen. Voor de autohuur geeft SNP ons drie verschillende categorieën maar er wordt geen advies gegeven welke klasse te huren. Afsluitend worden Alcatraz tickets aangeboden voor 108 euro totaal.

Na wat verduidelijking van onze kant omtrent de overnachtingen wachten we de volgende reactie van SNP af en die komt zo’n 17 uur later in onze mailbox. Het is een mail die aangeeft dat we een aparte mail zullen krijgen met het reisvoorstel naar Amerika.  Daarin is als extra opgenomen de twee nachten in San Francisco, de huurauto en dagexcursie. Zodra meer concreet wordt welke data wij wensen kan de offerte worden aangepast. Vervolgens krijgen we een aantal voorwaarden mbt het boekingsproces en de huurauto voorgeschoteld. De aparte mail komt inderdaad binnen op ongeveer dezelfde tijd en hierin is een pdf-file als bijlage toegevoegd en wordt er nog vermeld dat we bij deze de offerte voor onze maatwerk-reis ontvangen.

De offerte ziet er strak vormgegeven uit en we zijn erg benieuwd naar de informatie die het bevat. Onze verbazing is groot als we zien dat de opgestelde offerte geen vluchten bevat. Kennelijk kan SNP de offerte niet inclusief vluchten aanbieden zonder deze dan ook direct in optie te zetten. We krijgen wel een overzicht van de huurauto waarbij SNP uitgaat van een Midsize SUV, het Best Western Plus Americania hotel zonder maaltijden, de Alcatraz dagexcursie en de vermelding dat onze persoonsgegevens nodig zijn om de vluchten aan te bieden. Verder bevat de offerte algemene informatie over een informatiepakket, ESTA en vaccinaties.

Conclusie SNP Natuurreizen

SNP probeert haar best te doen om ons te voorzien van een offerte, maar voldoet daarbij niet aan onze verwachtingen. SNP gaat wat ons betreft te lang door over het in optie zetten van de vluchten terwijl dit niet noodzakelijk is voor een prijsopgave onder voorbehoud. Daarnaast wil SNP exacte reisdata terwijl we juist flexibel willen zijn om zo de beste deal van ze te krijgen. Ook kost het SNP nogal wat moeite om uit te vinden welke overnachtingen we willen en hoe.

 

Bekijk de offerte van SNP hier

SRC Reizen

Lees onze bevindingen!

SRC reizen stuurt ons een email binnen 16 uur waarin ze aangeven een link te sturen van een reis die helemaal aansluit op onze wensen. De reisduur van de reis is 16 dagen maar kan worden verlengd, rekening houdend met onze doelstellingen. Of we zo vriendelijk willen zijn te laten weten of deze reis aanspreekt. Daarop geven we aan dat we niet echt interesse hebben in een volledig georganiseerde reis. Daarop geeft SRC Reizen aan ons niet verder te kunnen helpen.

Conclusie SRC reizen

SRC reizen geeft eerst aan een compleet verzorgde reis te hebben die op onze wensen aansluit. Dat doet deze reis dus niet. We vragen niet om een volledig verzorgde reis maar maatwerk. Het is uiteraard geen probleem dat SRC Reizen ons niet kan helpen maar wat ons betreft mag dat dan direct duidelijk worden gemaakt.

Tenzing Travel

Lees onze bevindingen!

Van Tenzing Travel krijgen we een reactie binnen zo’n twee dagen. Een e-mail met twee pdf-files waarbij de mail start met algemene informatie en een dankwoord voor onze interesse in Tenzing Travel.

Voor de vluchten kiest Tenzing Travel voor United Airlines rechtstreeks op San Francisco. Tenzing Travel geeft aan dat UA mooie tarieven heeft en vanaf 2019 rechtstreeks op San Francisco vliegt. Mochten we voor het genoemde tarief de vluchten in optie willen zetten dan dienen we onze volledige namen en geboortedata door te geven conform het paspoort. Vervolgens geeft Tenzing Travel aan dat men de eerste en laatste nacht heeft in gebracht in de offerte als overnachting, conform onze wensen. Daarnaast zegt men dat als we de volledige reis bij Tenzing Travel onderbrengt wij de nationale park-pas gratis krijgen van hen.

Volgens Tenzing Travel mogen we Alcatraz absoluut niet overslaan en kunnen ze dit voor ons in combinatie met een drie daagse hop-on-hop-off tour voor ons reserveren. De kosten hiervoor worden ook vermeld. Dan krijgen we de aanbieding voor een helikopter vlucht over de strip in Las Vegas en Tenzing Travel geeft aan dat we dit vooral moeten doen bij zonsondergang, wat een geweldige ervaring is.

De e-mail wordt afgesloten met het verzoek om Tenzing Travel te laten weten wanneer we bereikbaar zijn zodat een van de reisspecialisten contact met ons kan opnemen om e.e.a. persoonlijk door te spreken. Maar het is ook mogelijk om een afspraak te maken in hun shop in Amsterdam-Duivendrecht.

In de bijlage krijgen we een prijsindicatie van Tenzing Travel. We zijn 22 dagen uit en thuis, maar hebben ook aangegeven dat dit geen probleem hoeft te zijn. Inbegrepen in het overzicht is de retourvlucht met United Airlines, 1e en laatste nacht een overnachting in San Francisco (het is niet duidelijk welk hotel en onder wat voor voorwaarden dat dan is). Ook is de huurauto inbegrepen. Een Dodge Caravan (categorie Minivan of gelijkwaardig) inclusief verzekering, extra bestuurder en met gratis gps.

Wellicht nog sprake is van kinderkorting als onze kinderen nog geen bepaalde leeftijd hebben bereikt. Ook is de prijs en beschikbaarheid onder voorbehoud. Verder krijgen we wat links naar een reisblog en video’s van West Amerika. Een ander onderdeel van bijlagen bevat informatie over mogelijke excursies in de omgeving.  De helikopter tour over de strip maar ook naar de Grand Canyon, fietstochten, een stadstour, excursies in en naar natuurgebieden in Amerika. Het passeert allemaal de revue.

Conclusie Tenzing Travel

De e-mail en bijlagen zien er allemaal goed en informatief uit. Het is makkelijk te lezen en je zou zowaar een wandeltocht in Page of een jeep tour in Monument Valley willen doen. We vragen er echter niet om maar een groot probleem is het ook niet.

We krijgen geen antwoord op onze VISUM-aanvraag en ook is het ons niet duidelijk in wat voor hotels we kunnen slapen. Alcatraz is alleen te boeken in combinatie met een andere toeristische activiteit. Wellicht kan Tenzing Travel in het vervolg ook aangeven dat Alcatraz los is te boeken en waar dat dan kan. Ondanks deze punten doet Tenzing Travel er alles aan om een gedegen offerte voor te leggen. Een paar kleine puntjes doen daar niets aan af.

 

Bekijk de offerte van Tenzing Travel hier

Tioga Tours

Lees onze bevindingen!

Tiogatours komt met een vrijwel volledige offerte binnen 24 uur. Zij beginnen hun offerte met algemene informatie met betrekking tot onze vragen. Alcatraz kan Tiogatours niet voor ons boeken, maar we krijgen wel een link waar we dat wel kunnen doen inclusief een advies wanneer we kunnen boeken. Met betrekking tot de helikoptervlucht vraagt Tiogatours of we een vlucht over de strip van Las Vegas willen of naar de Grand Canyon willen. Ook adviseren ze een nationale parken-pas aan te schaffen voor toegang tot de nationale parken in Amerika. Vervolgens krijgen we ook nog een link m.b.t. het ESTA visum.

In het voorstel vliegen we van Amsterdam naar Los Angeles en ook weer terug. De offerte gaat uit van exact 21 dagen uit en thuis zoals verzocht. Ook geeft de offerte aan dat de vluchten nu al beperkt beschikbaar zijn en om zeker te zijn van de prijs kunnen deze in optie worden gezet. Daardoor weten we zeker wat we betalen en dat de vluchten ook echt beschikbaar zijn. Voor de auto gaat Tiogatours uit van een Midsize SUV zonder extra bestuurder, inclusief verzekeringen en mijlen. Voor de hotelovernachtingen biedt Tiogatours het Candlewood Suites LAX en Best Western Plus aan. In beiden gevallen is het voor 1 enkele overnachting zoals verzocht.

De offerte is overzichtelijk, voldoet aan onze wensen, geeft zelfs informatie over diensten die Tiogatours niet kan leveren, zoals Alcatraz. En ze waren ook nog eens heel snel. Wat we ook op prijs stellen is dat Tiogatours geen extra’s probeert te verkopen maar exact dat doet wat wij vragen. Wel dient te worden gezegd dat Tiogatours nog geen helikoptervlucht heeft meegenomen in de totaalprijs omdat ze eerst verduidelijking wilde wat voor soort vlucht we willen. Met andere woorden moeten we daarom nog wel rond de 400 euro op tellen bij de offerte.

Conclusie Tioga Tours

Een kleine verbetering die we Tiogatours zouden kunnen aanraden is een apart blokje in de offerte op te nemen met mogelijke kosten voor gevraagde onderdelen die nog niet door henzelf worden aangeboden. Dit maakt het wat duidelijker voor de reiziger. Daarnaast kan Tiogatours ons vragen of we een reis- annuleringsverzekering willen. Deze is niet meegenomen in de offerte, maar gezegd dient te worden dat we er ook niet om vragen.

Vanwege de snelheid en accuraatheid staat Tioga Tours in onze 2019 Reistest verdiend in de top 3! 

 

Bekijk de offerte van Tioga Tours hier

Travelhome

Lees onze bevindingen!

Veertien uur na het verzenden van onze vragen ontvangen wij dit antwoord: 

Met plezier heb ik uw reisplannen doorgenomen. Wij vinden het fijn dat u overweegt Travelhome uw voorgenomen camperreis te laten verzorgen. Travelhome is gespecialiseerd in camperreizen naar onder andere de Verenigde Staten. In de aanvraag die wij van u hebben mogen ontvangen zie ik u dat u een offerte wenst voor een middelgrote auto voor 4 personen. Travelhome biedt wel autohuur aan, enkel in combinatie met een camperrondreis. Wenst u dat wij voor u een offerte samenstellen op basis van een individuele camperreis?

Conclusie Travel Home

Travelhome wordt niet in deze reistest meegenomen, omdat zij enkel camperreizen aanbieden, Hierom kunnen wij geen objectieve beoordeling maken. 

Travel My Way

Lees onze bevindingen!

Travel My way uit Krimpen a/d IJssel is een persoonlijk reisadviseur. Wij krijgen de eerste reactie op onze mail al na zo’n 10 minuten. In de eerste mail die wij ontvangen wordt ons gevraagd of we een afspraak kunnen maken zodat face to face kan worden gesproken. Daarnaast geeft Travel My Way aan dat dit bij ons, haar of ergens halverwege kan gebeuren. Ook geeft Travel My Way aan dat Amerika haar meest favoriete land is om te reizen en dat zij er veel over kan vertellen.

Na onze reactie dat wij niet in de gelegenheid zijn om persoonlijk te ontmoeten krijgen we de volgende e-mail alweer binnen 20 minuten. Daarin worden vervolgvragen gesteld zoals hoe oud zijn de kinderen en wat vinden ze leuk, wat zijn de afstanden die we willen rijden, willen we rustdagen, of we van hiken en andere activiteiten houden, kunnen we ook in Las Vegas aankomen om zodoende twee saaie reisdagen over te slaan, welk klasse hotel willen we en wat voor soort helikoptervlucht willen we? De strip in Las Vegas of Grand Canyon.

Na wat uitleg van onze kant en daarnaast wat vragen ter verduidelijking krijgen wij van Travel My Way binnen een paar uur een route-voorstel voor onze trip.  Een pdf-file bevat het reisvoorstel voor USA west waarin we een overvloed aan foto’s krijgen voorgeschoteld en een volledig uitgewerkte reis met rijtijden, bestemmingen en verschillende opties voor accommodatie. Daarnaast is een Excel bestand toegevoegd met prijzen. Dat bestand ziet er wat rommelig en onoverzichtelijk uit. We moeten door een rij opties en prijzen heen worstelen, waardoor wij al vlug het overzicht verliezen. Aan de linkerzijde van het Excel sheet vinden we de prijzen per persoon en aan de rechterzijde per groep.

Wat we fijn vinden is dat wij een overzicht van verschillende opties krijgen. Bijvoorbeeld heen- en terugvliegen via Los Angeles met een totaalprijs maar ook heen via Los Angeles en terug via San Francisco. We krijgen vervolgens verschillende totaalbedragen die daarmee gepaard gaan. We krijgen ook een prijs voor de eerste overnachting in Los Angeles maar wat voor hotel dat is wordt niet duidelijk. Ook wordt er een hotel in San Francisco aangeboden voor wellicht de laatste nacht. Alcatraz, een helikoptervlucht, national park-pas en ESTA-aanvraag worden ook meegenomen in de offerte. Voorts krijgen we het advies met betrekking tot een huurauto en men gaat uit van een Chevrolet Cruze of vergelijkbaar. Uit de offerte wordt ons echter niet duidelijk of dit inclusief alle verzekeringen is.

In de begeleidende e-mails krijgen we nog meer informatie. Algemene info over een route, shuttlebus in Zion NP, starten vanuit Las Vegas, etc. Een overdaad aan informatie.

Conclusie Travel my Way

Travel My Way wil enorm haar best doen om een reis voor te schotelen. Met alle goede bedoelingen krijgen we een vracht aan informatie waar we niet om vragen. Travel My Way had natuurlijk wat aparte routes kunnen meesturen als advies of gewoon ter info.

Het Excel sheet is onoverzichtelijk en maakt het allemaal wat moeilijk leesbaar. Wij raden een pdf met duidelijke informatie aan. Een opsomming van de kosten voor de vraag die we stellen. Te veel opties kan Travel My Way schaden. Dat gezegd hebbende, als zelfstandig reisadviseur doet Travel My Way enorm haar best om er iets van te maken. Als de klant een dergelijke service zoekt dan denken wij dat Travel My Way tot het uiterste zal gaan om van je vakantie een succes te maken!

 

Bekijk de offerte van Travel my Way hier

Tui

Lees onze bevindingen!

Na onze vraag voor een offerte krijgen we eerst van TUI te horen dat wij het beste naar een lokaal kantoor van de organisatie kunnen gaan om zodoende een passende offerte te krijgen. Als we daarop reageren met de mededeling dat we liever eerst een voorstel per email zien dan worden we geadviseerd om een lokaal kantoor te e-mailen wat wij dan ook direct doen. Binnen twee uur krijgen we een reactie terug dat men op basis van onze wensen een passend voorstel zal gaan maken. Een dag later ontvangen wij de offerte. De offerte bestaat uit twee bijlagen in pdf-formaat. Op de eerste pagina zien we het TUI-logo en het lokale adres van het kantoor alsmede de contactgegevens van onze reisadviseur.

TUI heeft besloten ons te laten vliegen met een rechtstreekse vlucht naar San Francisco met United Airlines. Het vluchtschema gaat uit van exact 21 dagen uit en thuis. Na wat informatieve foto’s, die onze zintuigen uiteraard prikkelen, krijgen we informatie over het Argonaut hotel waar we overnachten. In onze offerte gaat TUI vervolgens een dag later al naar Las Vegas om ons de Jack of Lights Strip Tour met de helikopter aan te bieden, inclusief een limo transfer. Dan gaat de offerte over naar het einde van de trip en laat ons overnachten in het Holiday Inn Fisherman’s Wharf. Foto’s van het hotel en een uitgebreide uitleg wat te verwachten zijn bijgevoegd.

Onderaan de offerte zien we een totaalbedrag voor alle personen inclusief de eerdergenoemde onderdelen in de offerte. Daarnaast sluit TUI af met wat standaard informatie over exacte namen, wisselkoersen en bijkomende kosten.

In een aparte pdf zien we de totaalprijs voor een huurauto waarbij we uit drie klassen kunnen kiezen: Nissan Versa, Chevrolet Cruze, Ford Escape SUV. In alle gevallen zijn de verzekeringen inclusief, mijlen onbeperkt en zelfs sleepkosten inbegrepen zegt TUI. Afgesloten wordt met de mededeling dat wij ter plaatse dus geen andere verzekeringen meer hoeven af te sluiten.

Conclusie TUI

TUI zet een redelijke offerte neer. Het is overzichtelijk en geeft ons antwoord op de meeste vragen. TUI had er echter voor kunnen kiezen ons eerst een keuze te geven met betrekking tot helikoptervlucht in Las Vegas. En daarnaast dienen we zelf de calculator erbij te leggen en bedragen op te tellen. De auto is immers separaat van de offerte. We missen informatie over ESTA en de nationale parken-pas. Het kost niet al te veel moeite voor reisorganisaties om dit toe te voegen.

Desalniettemin een nette acceptabele offerte van TUI.

 

Bekijk de offerte van TUI hier

US Travel

Lees onze bevindingen!

Bijna vier volle dagen na ons eerste verzoek laat USTravel weten dat men door enorme drukte nog niet is toegekomen aan het opmaken van een offerte.  USTravel geeft echter aan een passende offerte te willen aanbieden en daarvoor meent men de exacte reisdata te moeten weten. USTravel denkt dat hun “Wonderful West” rondreis ons zal aanspreken. Deze gaat in 20 dagen langs alle hoogtepunten in het westen van Amerika. USTravel geeft aan dat wij naar de nieuwe prijzen online kunnen kijken en daar gemakkelijk een complete offerteaanvraag kunnen doen. In deze eerste mail geeft USTravel ook aan dat Alcatraz tickets gereserveerd moeten worden en dat kan drie maanden voor vertrek. Na wat uitleg over de national park-pas worden we geattendeerd op het visa of beter gezegd ESTA dat we van tevoren dienen aan te vragen.

Wij laten USTravel weten dat wij bij voorkeur geen rondreis inplannen via de website, maar dat we een offerte willen voor de gevraagde onderdelen en als dat niet mogelijk is het ons dan te laten weten. Anderhalve dag later krijgen we een reactie van USTravel, met daarin een pdf-offerte. Hierin wordt aangegeven dat USTravel data heeft gekozen die het meest voordelig zijn om te vliegen maar dat andere data ook nog steeds mogelijk zijn. Daarnaast geeft USTravel aan dat er mogelijk sprake is van kinderkorting als de kinderen jonger dan 11 zijn. Ook geeft USTravel ons een mogelijkheid de offerte online terug te vinden.

De offerte begint met een welkomstwoord om vervolgens uitleg te geven over de vliegtickets. Men kiest voor Delta van en naar Los Angeles en we zijn 21 dagen uit en thuis zoals gevraagd. Qua huurauto is USTravel uitgegaan van een intermediate SUV en benoemt de meerkosten voor een upgrade.  Tickets naar Alcatraz moeten we zelf boeken maar USTravel heeft een helikopter tour over de Grand Canyon toegevoegd, alhoewel we nog wel de data moeten bepalen.  Vervolgens krijgen we weer de uitleg die we in de begeleidende mail kregen m.b.t. visa/esta, national park-pas en leeftijden van de kinderen. USTravel vraagt om precieze namen en geboortedata aan te leveren indien we interesse hebben in deze offerte.

Even verderop krijgen we een inhoud voorgeschoteld om vervolgens op de volgende pagina een fraai overzicht van kosten en te krijgen. In het overzicht zien we direct dat de vluchten, autohuur, helikopter, slaapplaatsen en bijbehorende kosten zijn meegenomen in de offerte. Dan gaat de offerte over in aanvullende informatie over de huurauto inclusief alle noodzakelijke verzekeringen, ongelimiteerde mijlen en 1 bestuurder. We krijgen uitgebreide hotel informatie van USTravel en wat meer informatie over reisverzekeringen die niet zijn inbegrepen. Op de laatste pagina’s van de offerte kunnen we ook de offerte rechtstreeks accepteren door de reis te boeken. We krijgen algemene info over preferenties, beddenconfiguratie, maaltijden vliegtuig, gps en stoelreserveringen. Er wordt aangegeven dat de eerste koffer gratis is, dat iedereen een eigen paspoort dient te hebben en de links om ESTA te voorzorgen.

Conclusie USTravel

USTRavel neemt even de tijd alvorens met een offerte aan te komen. Dit kan klanten doen afhaken. Ze probeert ons eerst nog richting de rondreis te sturen, eveneens een zogenaamde afhaker. USTravel draait snel om en geeft ons de bijna compleet door ons gevraagde reis. Een ander puntje van kritiek is de helikoptervlucht waar USTravel wat verduidelijking had kunnen vragen. De offerte ziet er overigens strak vormgegeven uit en geeft ons de informatie die we nodig hebben! 

Bekijk de offerte van USTravel hier

VakantieXperts

Lees onze bevindingen!

VakantieXperts stuurt ons een offerte binnen 44 uur. De offerte is opgenomen in de e-mail en niet als losse pdf bijgevoegd.

VakantieXperts biedt ons twee opties voor de vluchten. De eerste optie is zowel heen- en terug te vliegen van Los Angeles, de andere optie is heen vliegen op Los Angeles en terug vanaf San Francisco. In beiden gevallen gaat het om een rechtstreekse vlucht, inclusief 23 kg ruimbagage. Het is echter niet duidelijk of dit 23 kg per persoon is, daar gaan wij wel vanuit. De totaalprijs is voor beide opties hetzelfde en wat wij op prijs stellen is dat VakantieXperts ook nog aangeeft dat we tegen een meerprijs ook een dag later terug kunnen. De 21 dagen uit en thuis verwachting wordt bijna gehaald, maar we komen in beiden gevallen toch echt pas de 22ste dag terug in Nederland.

De autohuur is in een aparte pdf bijgevoegd en betreft vier verschillende klassen en met alle noodzakelijke verzekeringen en ongelimiteerde mijlen. VakantieXperts voegt twee pdf-files toe, met vertrek van respectievelijk Los Angeles of San Francisco. In beiden gevallen is de prijs hetzelfde en er zijn geen drop off kosten. De aangeboden klassen zijn een Chevrolet Cruze, For Escape SUV, Dodge Caravan Minivan, Chevrolet Tahoe SUV of gelijkwaardig. Er is geen verdere uitleg welke auto we het beste kunnen huren.

VakantieXperts vraagt zich vervolgens af wat onze voorkeur is wat betreft hotels, maar biedt ons evengoed twee hotels aan. De opties die we hebben zijn het Hilton Inn bij San Francisco airport en/of het Holiday Inn Express bij Los Angeles airport voor respectievelijk 190 en 220 euro per kamer per nacht, inclusief ontbijt. Volgens VakantieXperts gaat het hier om een 2 persoons kamer met 2 dubbele bedden. We nemen aan dat VakantieXperts een 4 persoons kamer bedoeld.

VakantieXperts doet ons een voorstel m.b.t. de helikoptervlucht. De vlucht is over Las Vegas en door de Grand Canyon. Ook in dit geval zien we liever eerst de vraag wat voor soort helikoptervlucht we willen. Het is toch wel vreemd dat een reisbureau zich wel afvraagt wat voor soort hotel we willen maar datzelfde niet toepast op de andere opties. Ook geeft VakantieXperts ons de optie om Alcatraz kaartjes te boeken via hen, maar dit gaat dan wel in combinatie met een fietstocht door San Francisco. Men geeft wel de prijs voor de Alcatraz/fiets tour en dat is niet misselijk met meer dan 500 euro. Maar een prijsopgave voor de helikoptervlucht krijgen we niet.

Voor de Nationale Parken vermeld VakantieXperts dat de toegang 35 dollar per auto is en ook wordt er melding gemaakt van 20 dollar per persoon. Het is daarbij niet duidelijk wat zij nou precies wil zeggen. Is het 35 dollar per auto plus 20 dollar per persoon in de auto? Of is het 35 dollar met een auto vol passagiers of 20 dollar per persoon als je zonder auto komt? Wat meer duidelijkheid zou mooi zijn.

Wij krijgen vervolgens nog uitleg over ESTA en waar we die aanvraag moeten doen. Mochten we echter geen creditcard hebben dan wil VakantieXperts deze aanvraag wel voor ons doen voor 15 euro servicekosten per persoon wel te verstaan. Dat vinden we op z’n zachtst gezegd wat excessief. VakantieXperts sluit af met de mededeling dat alle prijzen onder voorbehoud zijn omdat we nog geen concrete datum hebben.

Conclusie VakantieXperts

De e-mail van VakantieXperts ziet erop zich redelijk schoon en overzichtelijk uit. Men probeert om ons een overzicht te geven waar wij mee uit de voeten kunnen. Toch kan het beter. Wederom zijn we binnen 22 dagen thuis en niet zoals gevraagd uit en thuis binnen 21 dagen. We missen de helikopterprijs en we krijgen een fietstocht door San Francisco waar we niet om vragen. De kosten worden niet overal toegelicht en/of duidelijk. Waarom laat VakantieXperts ons niet weten dat we zelf de Alcatraz kaartjes kunnen boeken en waar? Dat scheelt enorm veel geld. Ook kan VakantieXperts wat duidelijker zijn wat betreft de nationale parken. De twee vlucht opties spreken ons wel aan. Het is fijn dat we de optie krijgen.

VakantieXperts kan door iets concreter en duidelijker te zijn een dijk van een offerte neer zetten. Zeker voor de onervaren reiziger is de gemiste informatie erg belangrijk en handig.

 

Bekijk de offerte van VakantieXperts hier

World Ticket Center

Lees onze bevindingen!

Het World Ticket Center doet er bijna twee dagen over om met een offerte te komen. De offerte is opgenomen in de e-mail en dus niet als pdf bijgevoegd. De offerte ziet er rommelig uit met een lettertype alsof we met een matrixprinter te maken hebben. Mocht je twijfelachtige ogen hebben pak je bril dan maar alvast want daar wordt het even moeilijk om de lettertjes goed te lezen.

Het is een karige offerte met weinig info. We vliegen van Schiphol naar San Francisco en gaan terug van Los Angeles. Hotels die worden voorgesteld zijn Coral Reef Inn & Suites in Alameda en Holiday Inn Express in Los Angeles. In beiden gevallen met ontbijt. Voor autohuur kiest WTC voor de SUV –Toyota RAV 4 of gelijkwaardig met alle noodzakelijke verzekeringen. Tegen bijbetaling kunnen we een gps, kinderzitje, etc. bijboeken.

Het valt ons op dat de offerte meldt dat autobestuurders in Florida (waar we niet naartoe gaan) een internationaal rijbewijs moeten hebben. Dit is absoluut niet het geval. Een internationaal rijbewijs is weggegooid geld in Amerika en niet nodig.

Dan krijgen we een klein beetje tour info voor een Big Bus San Francisco Sightseeing & Alcatraz combo en een Avondvlucht Helikopter strip. De info is zo karig dat we alleen zien voor hoeveel personen en welke startdatum dat is. Verder bevat de offerte niet 1 woord over de tours en wat te verwachten. Vervolgens sluit WTC af met een totaalprijs per persoon. We zien dus geen opbouw van prijzen en/of andere relevante informatie.

Conclusie WTC

World Ticket Center lijkt er niet veel zin in te hebben. Een in elkaar geratelde offerte met minimale informatie over prijzen, attracties en alle andere info die nodig is. De offerte wordt niet aangekleed en is niet fijn om te lezen. Dat in combinatie met de forse prijs maakt de offerte van WTC ons inziens goed voor de prullenbak.

 

Bekijk de offerte van WTC hier


Reistest Verenigde Staten van Amerika

Leestijd: 61 min