Ga jij binnenkort een roadtrip door Amerika maken of is dit al jaren jouw droom? Een roadtrip door dit geweldige, veelzijdige land is onvergetelijk. Onderweg vind je nationale parken, overweldigende steden, stranden en nog veel meer. Hieronder een aantal tips voor jouw roadtrip door Amerika!

Roadtrip Amerika - Chicago naar Los Angeles - Great American Road Trip

Routes

Voor een roadtrip door Amerika kun je kiezen uit verschillende routes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor route 66, een van de bekendste routes ter wereld. Route 66 is een 4000 kilometer lange roadtrip die je meeneemt door maar liefst acht verschillende staten dwars door heel Amerika. Of ontdek de oostkust van Amerika, Californië, Florida of bijvoorbeeld Noordwest Amerika. elke route heeft zijn eigen kenmerken en is nog mooier dan de anderen. Kies dus vooral een route die aansluit bij jouw wensen en wat jij onderweg wilt zien. Ook de duur van jouw roadtrip is afhankelijk van welke route jij aflegt. Zo kun je de meeste routes in 2-3 weken doen, maar als je meer wilt zien onderweg of langer ergens wilt stoppen dan kun je het beste rekening houden met 4 weken. Een algemene regel is dat je het beste gemiddeld 200-300 kilometer per dag kunt rijden tijdens jouw roadtrip.

Tips

Als je een roadtrip Amerika wilt gaan maken is het belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken.

Huurauto

Als je wilt dat jouw roadtrip niet te duur wordt, is het belangrijk om een huurauto in de juiste klasse te kiezen. Ook moet je rekening houden met de brandstofkosten en de kosten voor parkeren in grote steden. Als je een auto met open dak wilt tijdens jouw roadtrip, hou er dan rekening mee dat dit meer brandstof verbruikt.

Met een autoverzekering zorg je er voor dat je verzekerd bent voor schade en pech onderweg, sluit deze tijdens het boeken bij de verhuurmaatschappij al af. Hiermee vermijdt je hoge kosten en onnodige verzekeringen ter plaatste. Hou bij jouw roadtrip ook rekening met tolwegen in Amerika. Wat muntgeld in de auto is erg handig. Veel autoverhuur-maatschappijen bieden een transponder aan, waar extra kosten aan verbonden zijn. Je kan deze natuurlijk ook van een ervaren Amerika ganger kan lenen of kopen bij de plaatselijk supermarkt.  Zorg voor jouw roadtrip ook voor een goede navigatie zodat je nooit verdwaald raakt en altijd de weg weet tijdens jouw trip. Als laatste kan en mag de allerbeste muziek tijdens jouw roadtrip Amerika natuurlijk niet ontbreken!

Accommodatie

Het kan handig zijn om voor jouw reis al een aantal accommodaties te boeken in de druk bezochte plaatsen, op deze manier ben je verzekerd van een goede slaapplek. In Nationale parken is een half jaar van te voren reserveren gewenst. Ook voor de eerste dag is het een aanrader om alvast jouw accommodatie te boeken. Voor de rest van jouw roadtrip kun je eenvoudig onderweg een motel of camping zoeken, als je avontuurlijk bent ingesteld.

Parkeren bij het vliegveld

Een trip naar Amerika wordt eigenlijk altijd gecombineerd met een vliegreis. Het regelen van goedkope vliegtickets kan gedaan worden middels een van de vele bekende vluchtmaatschappijen of ticket-vergelijkers. Voor je daadwerkelijk kilometers hoog in de lucht vliegt dien je ook nog even na te denken over de reismogelijkheden naar het vliegveld van vertrek.

Een ritje met de auto is in de meeste gevallen de makkelijkste en meest comfortabele manier. Hierbij moet je echter nog wel even een parkeerplaats reserveren, dit wordt althans wel aangeraden. Ook in dit geval kan je terecht bij online-vergelijkers, zoals Vliegen & Parkeren.Wil je parkeren Schiphol? Dan selecteer je simpelweg de juiste luchthaven en jouw reisdata. Vervolgens kan je de beschikbare parkeermogelijkheden vergelijken en direct de ideale parking reserveren. Zo heb je gegarandeerd een parkeerplaats en daarbij kan je nog een leuk zakcentje besparen ook!Roadtrip Amerika – Al jaren een droom?

Leestijd: 5 min