Wat doet een zelfstandig reisadviseur?

In deze roerige tijden liggen de reizen naar de Verenigde Staten helemaal stil. Waar de een al bezig is met het plannen van een volgende roadtrip door de USA is de andere in afwachting van het annuleren van zijn of haar reis. Het Coronavirus raakt ons allemaal.

Wat doet een zelfstandig reisadviseur? Wij vroegen Mija de Nijs, zelfstandig reisadviseur bij Travel MyWay om opheldering: “Opmerkingen die ik geregeld zie; als ik zelf boek ben ik toch het goedkoopste uit? Soms zijn er bij touroperators standaardpakketten die goedkoper uit kunnen vallen dan zelf boeken. Vaak gaat het dan ook wel weer om een groepsreis of dus gewoon een standaardpakket.”

Zelf boeken goedkoper?

“Eerlijk is eerlijk, als je dus echt een reis op maat, met al jouw wensen, wil hebben is zelf boeken goedkoper! Toch vindt niet iedereen het fijn dat zelf te doen. Daar is dan de een oplossing voor in de vorm van een zelfstandig reisadviseur, ofwel kortgezegd een ZRA, deze zijn aangesloten bij een reisorganisatie waardoor ze ANVR en SGR zekerheid kunnen bieden.”

Dus als iemand een reis op maat wil hebben met individuele wensen, maar willen niet zelf alles uitpluizen kunnen ze bij jou, of een andere ZRA, terecht?

“Ja! Een ZRA kan gewoon boeken net zoals je zelf zou boeken. De reis wordt helemaal in overleg samengesteld en geboekt, gewoon met losse onderdelen zoals vlucht, autohuur en hotels of RV/ parks. Het voordeel is dat je iemand hebt die dat voor je doet en die ook zowel voor, tijdens als na de reis aan aanspreekpunt is en problemen oplost indien nodig. Zelfstandige adviseurs werken ook allen op hun eigen manier, verschillend doet hij/zij nog meer zoals o.a. inchecken voor de vluchten en reispakketten maken.

Ze boeken overigens ook wel pakketreizen bij reisorganisaties, dat hangt ook van de ZRA af, maar ook dan betaal je hetzelfde als wanneer jij het zelf bij die organisatie zou boeken.”

Zelfstandig reisadviseur

Waarom is dat dan niet duurder?

“Dat komt omdat reisagenten commissie krijgen bij de organisaties waar ze boeken, dat is geld wat een klant nooit krijgt. Het enige wat ze extra rekenen zijn boekingskosten en die verschillen per ZRA, maar de boeker kan uit gaan van een gemiddelde van ongeveer 40 euro per reis.”

Dus, zoek je hulp bij het zelf samenstellen van een reis naar de USA (of waar dan ook) en wil je liever dat iemand je daarbij helpt, denk dan eens aan een Zelfstandig Reisadviseur!

Op vakantie naar Amerika? Wat moet je weten?!

Zelfstandig reisadviseurWat doet een zelfstandig reisadviseur?

Leestijd: 3 min