Het staat op de bucketlist van velen: een mooie rondreis door de Verenigde Staten maken. Meestal is geld het grootste obstakel om die droom uit te laten komen. De vliegtickets zijn prijzig, en dan ben je er alleen nog maar. Maar als je bereid bent een aantal concessies te maken op het gebied van luxe, is het goed mogelijk om op een kleiner budget een gave rondreis te maken. Wij geven je een aantal tips voor reizen met een kleiner budget.

Een rondreis maken door de VS op een kleiner budget

Een camper huren

Een optie is om een camper te huren. Daar kleven wel een paar nadelen aan. Hoewel benzine in de Verenigde Staten een stuk goedkoper is dan in Nederland, zuipt zo’n slagschip benzine. Bovendien zijn de vaste lasten voor zo’n camper redelijk hoog voor de autoverhuurder, wat natuurlijk doorberekend wordt in de huurprijs. In Amerika hoeft geen motorrijtuigenbelasting betaald te worden, maar er worden voor voertuigen wel jaarlijkse registratiekosten geïnd door de staat. Daarbij komt nog het onderhoud en de verzekering, waardoor de vaste lasten hoog kunnen oplopen. Je bent voor het huren van zo’n camper al snel een paar duizend euro kwijt voor een paar weken.

Het huren van een camper heeft echter ook veel voordelen. Een camper is een huis op wielen, waarmee je twee vliegen in één klap slaat. Je bent mobiel en dus niet afhankelijk van openbaar vervoer, en je hoeft voor de nacht slechts te betalen voor een plaats op een camping in plaats van een hotel of motel. Ook ben je niet aangewezen op de plaatselijke horeca om de maag te vullen, want je kunt gewoon boodschappen doen en zelf je eten klaarmaken. En dat is een significante besparing.

Meer over Campers vs Auto

De juiste auto huren

Is een camper niets voor jou omdat je het niet prettig vindt om met een camper te rijden, of qua comfort andere wensen hebt, dan is er de optie om een auto te huren. Amerikanen rijden zelf veelal in grote wagens die relatief veel benzine verbruiken. Om de kosten te drukken is het aan te raden voor een kleine, zuinige auto te gaan die goed uit de voeten kan op de snelweg. Naast de besparing op benzine zijn de vaste lasten voor zo’n auto niet al te hoog, en de huurprijs daarmee ook niet. Het nadeel is wel dat je niet in je wagen kunt koken en slapen. Ben je bereid te kamperen met een tent, dan kun je de kosten voor overnachtingen behoorlijk drukken. Wil je toch meer comfort, zoek dan naar een motel buiten de drukkere plaatsen om voor een redelijke prijs te kunnen overnachten. Of zoek naar een betaalbare Airbnb waar je gebruik mag maken van de keuken, zodat je alsnog voor je eigen eten kunt zorgen.

Weet waar je eet

Zorg je niet zelf voor je eten maar wil je wel de kosten laag proberen te houden, ga dan niet voor een restaurant. Je kunt elders goedkoper eten vinden, en er wordt standaard een fooi van minstens tien procent van het totale bedrag verwacht. Daar kan ook nog ‘state tax’ bovenop komen, wat ook als percentage in rekening gebracht wordt. Het eenvoudigere concept van de typisch Amerikaanse ‘diner’ is al een stukje betaalbaarder. Je kunt daarnaast ook goed terecht bij horecagelegenheden waar je niet kunt zitten en je eten dus meeneemt. Deze zijn het goedkoopst.

Niet uitstellen

Geen reden dus om de droom te blijven uitstellen, want de Verenigde Staten liggen ook aan je voeten als je budget wat kleiner is. Kortom, het is tijd om die prangende wens van je bucketlist af te kunnen strepen!

 Een rondreis maken door de VS op een kleiner budget

Leestijd: 3 min