Voor het eerst naar New York City dan bent u waarschijnlijk verbijsterd door de impact van de Big Apple, of heeft u de hoop een glimp van de vreemde kant van NYC op te vangen. Lonely Planet stelde een onmisbare gids samen voor first-timers en geeft u een kijkje in New York eigenaardigheden, wij van USA4ALL delen dit graag met u!

Geen vraag verbaasd een New Yorker meer dan de meest voorkomende vraag van een first-time bezoeker: wat moet ik doen in New York City? Er is geen goed antwoord………..

Wat te doen in New York?

Voor sommige is het zien van bekende filmische scènes, als het nemen van Melanie Griffith’s Staten Island Ferry bekend van de film Working Girl, al voldoende of anderen gaan liever gluren in de etalages van Tiffany’s op Fifth Avenue. Voor anderen, is het eten van een hotdog bij Nathans of op de tribunes in het Yankee Stadium, of het ervaren van de diversiteit van de buurten al voldoende. En voor sommige is het gewoon theater, theater, theater. U heeft vast al een paar afbeeldingen van New York City in uw bezit met te bezoeken bezienswaardigheden. Om te beginnen wilt u deze dan ook in het echt zien, om vervolgens open te staan voor waar de stad u mee naar toe neemt. Houdt er rekening mee dat als u New York echt wilt “begrijpen” u de Big Apple op zijn minst voor een tweede en wellicht wel derde keer dient te bezoeken.

Waar te verblijven?

Het maakt niet uit waar je gaat logeren, verwacht minder ruimte en hogere prijzen voor hotels en motels in New York – het is gewoon zo en daar is niets aan te doen. Er is geen hoog of laag seizoen. De prijs voor een hotelkamer komt regelmatig boven $ 300 per nacht uit (maar laat je niet afschrikken, er zijn goedkopere manieren om te verblijven als je budget minder toereikend is).

Mensen die voor het eerst New York bezoeken willen, begrijpelijk, dichtbij attracties en restaurants in Manhattan zijn en met name het Broadway Theater District rond Times Square. Het enige deel van Midtown met veel leven als de avond zijn intrede heeft gedaan.  Een blok verwijderd van Times Square staat het Casablanca Hotel met een Marokkaans thema en comfortabele kamers vanaf ongeveer $249 per nacht. Net ten noorden, de Upper West Side, is een goede veilige keuze voor een meer ‘buurt’ gevoel met veel theaters, restaurants en bars bovendien is het is vlakbij Central Park.

Daar vindt u ook de Country Inn the City gevestigd in een kalksteen herenhuis uit 1891 omringt met bomen; kamers hebben een kitchenette en beginnen bij $220. Het zuiden, Chelsea, het Meatpacking District en Greenwich Village biedt meer drukte en nachtleven. Er is gemakkelijk toegang tot alles, maar er zijn minder hotelopties en vaak hogere tarieven. Veel bezoekers zullen een uitstapje maken naar het Vrijheidsbeeld, bezoeken “Ground Zero”, de 9/11 Memorial en Wall Street in Lower Manhattan. Het is het beste om te gaan bij dag want ’s avonds gebeurd door niets.

Wanneer ga je?

De zomer kan gewoon verschrikkelijk zijn in New York. Trottoirs zijn overvol, en de temperatuur kan oplopen tot 90 ° F (32 ° C). Lente en herfst zijn de beste tijden om naar New York City te gaan. Het voorjaar is de tijd een uitstapje naar het prachtige Cherry Blossom Festival in de Brooklyn Botanic Garden ( in april te zien). Voor de herfstperiode zijn er heel veel leuke evenementen, waaronder de New York City Marathon in begin november.  En vergeet niet de winter – het is koud, maar de stad gaat helemaal los rond Kerstmis en Nieuwjaar.

Voor het eerst naar New York

 

De vier grootste NYC first-timer misverstanden

Misverstand 1: NYC is veel te duur.

Er is zoveel te zien, gratis of goedkoop in New York dat er complete lijsten zijn  samengesteld (en op internet te vinden) van gratis attracties in NYC. Ondanks alle dure restaurants is er geen meer klassieke New York maaltijd dan het nemen van een broodje hotdog of falafel bij een straatverkoper in Central Park op een mooie dag. U bent bekend met allerlei soorten van verblijf? Overweeg dan een hotel over te slaan en beperkt u zichzelf dan tot het huren van een eigen of een gedeelde flat met de lokale bevolking door middel van een betrouwbare site als Airbnb.com. Je bespaart meer als je bereid bent om te verblijven in mooie buurten van Brooklyn of Queens, in tegenstelling tot het centrum van Manhattan. Er bestaan comfortabele appartementen, met een keuken en een eigen badkamer, voor minder dan $100 per nacht in Brooklyn en Queens.

Misverstand 2: NYC taxichauffeurs zijn oplichters

Er zijn georganiseerde taxi lijnen op alle luchthavens, met vaste tarieven naar Manhattan. Neem die en negeer de onschuldige uitziende jongens die een taxi aanbieden bij het verlaten van de bagagecarrousels. Taxi’s zullen gebruik maken van een meter, die begint bij $2,50 en stijgt dan met $4 voor ongeveer elke 20 blokken. Het kan helpen om de route op uw smartphone mee te laten lopen of u drukt deze van te voren af, maar dat doet u dan alleen om uzelf het comfort te geven dat u de juiste route volgt. Zie http://www.nyc.gov/taxi voor meer informatie.

Misverstand 3: New Yorkers zijn onbeleefd.

Deze kleine mythe wordt, zodra je de weg vraagt, direct ontkracht. Iedereen zal je helpen. Iedereen. Dat gezegd hebbende, New Yorkers hebben, vooral tijdens spitsuur, minder geduld voor mensen die op het trottoir ronddwalen of (nog erger) plotselinge-stoppers, dus verwacht een paar geërgerde mompelende inwoners, als u ervoor kiest om dat te doen. Dus neem even plaats aan de zijkant als u de kaart bestudeerd.

Misverstand 4: ‘Ik moet dat zien …’

Nee, dat hoeft u niet. Er is te veel te doen om te focussen op een bepaald ding. Sta overal voor open en probeer niet om dezelfde routes elke dag te herhalen. Sta op en meng je tussen de New Yorkers, drink koffie en ontbijt op straat. Wilt u toch veel zien? Bij ons vind u een uitstekende beschrijving om een perfecte stedentrip New York te maken in 4 dagen.

Misverstand 5: Vliegen naar New York is duur.

Ook dit is weer zo’n misverstand die onder veel mensen leeft. Vliegen naar New York hoeft alles behalve duur te zijn. Het enige wat je nodig hebt is wat creatief zoeken en flexibel zijn wat betreft de reisdata. Gebruik de volgende tips om een goedkoop vliegticket naar New York te scoren.

1)      Vermijd populaire dagen en data.

2)      Sta open voor vertrek vanaf andere luchthavens

3)      Vliegen met een tussenstop kan goedkoper uitpakken.

4)      Veel vrije tijd? Kijk naar de tarieven vanaf een buitenlandse luchthaven en boek een goedkoop retourtje hier naar toe. Soms ben je onder aan de streep stukken voordeliger uit!

 

Vier klassieke NYC ervaringen

Lopen van Times Square naar Grand Central

Slechts een uur om iets te doen in New York? Dit is het. Ja, de lokale bevolking haalt hun neus op voor ‘het toeristisch, hoog Disney -gehalte Times Square,” maar stiekem ze zijn allemaal nog steeds verbaasd dat het allemaal maar kan. Ga het zien (en kom terug wanneer het ‘s nachts is verlicht). Ga overdag gewoon zitten op de stoelen of bankjes en laat het New York gevoel op u overkomen. Loop in oostelijke richting over 42ndstreet, langs het geliefde Bryant Park naar Grand Central Terminal op Lexington Ave. Binnen zijn gratis rondleidingen. Het beste is alleen maar kijken naar het woon-werk verkeer.

Verkrijg tenminste een glorieus uitzicht

Iedereen houdt van het iconische Empire State Building, maar de meeste inwoners zullen u vertellen: het uitzicht vanaf Top of the Rock is beter. Het art deco NBC gebouw heeft een beter (uit)zicht, met meerdere openlucht verdiepingen, u kijkt uit over Central Park en u kunt het Empire State Building vanaf daar goed bekijken. Een blik met minder uitzicht kan worden gedaan vanaf de loopbrug over Brooklyn Bridge, met astronomisch uitzicht op de beroemde brug en over de haven van New York en Lower Manhattan skyline.

New York

Eet straat of take-away food

Veel locals nemen hun lunches af bij en van de vele mobiele straatverkopers in de stad. Er worden zelfs jaarlijks straatverkoper wedstrijden georganiseerd. Haal een lekker broodje bij een echte kampioen en verorber deze in Central Park. Een andere vorm van ‘take-away’ is  een bagel, bijvoorbeeld bij het geliefde Ess-a-Bagel. Dan is er de PizzaSlice. New York heeft vele meningen over de beste pizza slice, maar noem het hier nooit een ‘piece of pizza’. Kijk waar het druk is en krijg koop een slice voor $ 2,50 of 3,50 dollar per stuk. Er is geen beste slice of pizzatent, hoewel iedereen heeft zijn favoriet en het vinden van je eigen favoriete pizza dealer maakt deel uit van de pret.

 

Ga met de bus en de metro

Veel first-time bezoekers kiezen voor de dubbeldekker bustours, zoals die worden aangeboden door Gray Line. U kunt hier in- en uitstappen op belangrijke punten in de stad en ook nog met verschillende overlappende circuits. Handig om de stad te verkennen, in het bijzonder op je eerste dag. Maar het is niet goedkoop. Voor een dag ben je ongeveer $55 per persoon kwijt. Vergelijk dat eens met een MTA (maatschappij) pas voor New York metro’s en bussen voor $29. (voor een week!) De metro is een attractie op zich eerst in New York bent. Probeer wel de metro tenminste een keer te nemen. Agenten delen gratis metro en/of bus kaarten uit. Zorg ervoor dat u de begrippen ‘uptown’ (over het algemeen, maar niet altijd, in het noorden van Manhattan) of ‘downtown’ (naar het zuiden) machtig bent. Expresstreinen stoppen alleen op met een witte cirkel gemarkeerden lijnen, in tegenstelling tot een zwarte stip bij “gewone” lijnen. Vraag iemand welke metrolijn je dient te nemen voor je (eind)bestemming en, serieus, iedereen in New York zal je helpen. Wilt u toch een autohuren in New York? Dat kan natuurlijk ook!

 
 

 Voor het eerst naar New York City – Wij helpen u op weg!

Leestijd: 10 min